Sublight 3.3

Door: robbin-ooijevaar | 03 april 2012 11:48

Review

Na het downloaden van een film is het altijd de vraag of de juiste ondertiteling is meegeleverd. Soms is deze 'hard' ingebakken in een avi-bestand of geïntegreerd in een mkv-bestand. In alle andere situaties hebt u een apart bestand met ondertiteling nodig. Meestal is dit een srt-bestand. Deze bestanden kunt u op gespecialiseerde websites en fora zoeken, maar u vindt ze eenvoudiger door Sublight te gebruiken, dat in één keer meerdere databases doorzoekt.

Geef bij Video bestand het bestand op waarvoor u de ondertiteling zoekt en kies bij Taal voor Dutch (en/of een andere taal). In principe heeft Sublight nu voldoende informatie om de ondertiteling te vinden. De film wordt automatisch uit de bestandsnaam gefilterd. Als de zoekresultaten niet bevallen, kunt u zelf een zoekterm opgeven bij Criteria voor handmatige zoekopdracht. Hoewel de bovenstaande handelingen veel eenvoudiger zijn dan het afstruinen van allerlei websites, komt nu pas de kracht van Sublight aan het licht: dubbelklik op een van de zoekresultaten en Sublight plaatst het bestand met ondertiteling zelf in de juiste map. Het past bovendien zelfstandig de bestandsnaam aan, zodat deze overeenkomt met uw film. Vervolgens wordt de film gestart en kunt u direct zien of de gevonden ondertiteling correct werkt. Voor sommige databases waar sublight in zoekt, bijvoorbeeld die van Podnapisi.net, is (gratis) registratie vereist.

Sublight zoekt en downloadt ondertiteling van films, in meerdere archieven op internet.

Sublight 3.3

Freeware

Taal Nederlands

Download 3,8 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Microsoft .NET Framework 2.0 of hoger

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Sublight 3.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.