Tablet populair als 'tweede scherm'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 06 juni 2012 09:50

Internet & Thuis

Ruim zestig procent van de Nederlandse tabletbezitters gebruikt het apparaat wel eens tijdens het televisiekijken. Hiermee blijkt dit het populairste tweede scherm te zijn. Dat maakt Stichting Kijkonderzoek (SKO) bekend in het rapport Moving Pictures.

Uit het onderzoek blijkt dat men een tablet relatief gezien vaker tevoorschijn tovert tijdens het televisiekijken dan een smartphone. Als er gekeken wordt naar alle bezitters van smartphones, tablets en pc's, dan maakt slechts dertig procent wel eens gebruik van een tweede scherm tijdens het televisiekijken.

Hoewel de tablet dus verreweg het populairste tweede scherm is van Nederlanders, wordt het slechts af en toe daadwerkelijk gebruikt voor activiteiten die te maken hebben met het programma dat wordt gekeken. In zeventig procent van de gevallen is men namelijk vooral aan het multitasken (mailen, surfen of internetbankieren).

Twitteren

Mensen die zich wel bezighouden met het tv-programma op de buis, bezoeken vaak de website van het programma of volgen dit op sociale media als Facebook en Twitter. Minder dan tien procent geeft aan zelf ook actief te twitteren tijdens een uitzending.

Tot slot heeft SKO onderzocht wie de doorsnee gebruiker van een tweede scherm is. Dit blijkt een hoogopgeleide man te zijn van jonge leeftijd die thuis veel gebruik maakt van internet. Gebruikers van een tweede scherm wonen volgens de onderzoekers vooral in zeer stedelijke gebieden.

0 Reactie(s) op: Tablet populair als 'tweede scherm'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.