Terug naar school: de beste gadgets

Door: evi-maquoi | 02 september 2015 07:37

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Heb jij nog een nieuwe rugzak, een fikse powerbank, een leuk beschermhoesje of goede oortjes nodig? Wij schotelen alvast onze favorieten voor. Kwestie van het schooljaar op een leuke manier te starten.

Die zes weken zomervakantie zijn omgevlogen. Klaar voor het nieuwe school- of studiejaar? Duizenden scholieren en studenten krijgen een nieuwe klas toegewezen en willen natuurlijk wel goed voor de dag komen. Voor ouders zijn het dure maanden. Wij schotelen daarom allerlei handige maar betaalbare hebbedingen voor waar je een heel schooljaar (en wellicht ook nog veel langer) ontzettend veel plezier aan kunt beleven. Lees ook: 5 opvallende gadgets voor je iPad.

Van comfortabele boekentassen met laptopsleeve en kwalitatieve koptelefoons tot een leuke bluetooth-luidspreker voor in de pauze, een draadloze harde schijf, een multifunctionele usb-stick, fraaie beschermhoezen en kleine en grote powerbanks. Soms gewoon handig, soms opvallend of net heel erg tijdloos. Alle beschreven apparaten en accessoires zijn bovendien gemakkelijk te verkrijgen in Nederland. Scholieren en studenten die de eerste schooldag een tikkeltje zenuwachtig zijn, hebben met deze accessoires alvast een ijsbreker om een gesprek met een nieuwe klasgenoot aan te knopen.

Top 5 elektronica bij scholieren

1. Smartphone

2. Oortjes

3. Oplader smartphone

4. Powerbank

5. Usb-opslag

Schoolstatistieken

[list type="bullets"]1 op 5 basisscholen gebruikt een tablet in de klas

Van elke 100 leerlingen die op de basisschool beginnen, behalen er 13 uiteindelijk een masterdiploma

31% van de leerlingen uit het middelbaar onderwijs werkt met eigen tablet of laptop

Het maximum aantal vakantiedagen in het voortgezet onderwijs is 55 dagen

In Nederland zijn er 642 scholen voor voortgezet onderwijs

Het gemiddelde aantal lesuren in het basisonderwijs is 940 uur per jaar

Een mbo-student heeft 1.600 uren per jaar beschikbaar voor zijn studie

Na 8 jaar basisonderwijs heb je minimaal 7.520 uur les gekregen

Op het HBO zitten 445.900 studenten

In 2013 besteedde de overheid 34,3 miljoen euro aan onderwijs[/list]

3x rugzak

Eastpak Out of Office

Prijs:

€ 60,-

www.eastpak.com

Met een assortiment van meer dan 40 prints en kleuren vind je absoluut iets dat bij je past in de uitgebreide Out Of Office-collectie van Eastpak. Effen zwart? Of liever ontzettend kleurrijk? Alle rugzakken bestaan uit een hoofdvak en voorvak met rits. Binnenin vind je een gevoerde laptopsleeve zodat je je notebook (tot maximaal 14 inch) goed beschermd kunt meenemen. De rugzijde en schouderriemen zijn gewatteerd voor een optimaal draagcomfort.

Incase ICON Slim Pack-rugzak

Prijs:

€ 149,95

www.goincase.com

Op zoek naar een erg strakke rugzak waar wat apparatuur in past? Dit model van Incase heeft een gevoerde laptopsleeve, een insteekvak voor je tablet en een Power Pocket met een speciale kabelopening voor de kabel van je koptelefoon of externe batterij. Aan de zijkanten heb je nog twee kleine vakjes voor andere gadgets. Ideaal voor wie dagelijks veel high-tech spullen meeneemt. De duurzame Incase ICON Slim Pack-rugzak is beschikbaar in het zwart, grijs en rood.

Thule Crossover 21

Prijs:

€ 99,95

www.thule.com

Met een verhoogde laptophoes aan de binnenkant weet je dat je notebook (tot 15 inch) helemaal safe zit in deze rugzak. De Crossover van Thule heeft verder ook nog een speciale sleeve voor je tablet die je niet alleen via het hoofdvak maar ook via de achterzijde kunt openen. Vooraan vind je een harde, deukbestendige SafeZone om bijvoorbeeld je smartphone of zonnebril veilig op te bergen. Zwaar geladen? De verstelbare borstriem zorgt voor een optimaal draagcomfort.

0 Reactie(s) op: Terug naar school: de beste gadgets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.