Test: Adidas MiCoach

Door: kimber-pluijgers | 05 oktober 2012 15:00

Review

Adidas probeert iedereen gezond te krijgen en gebruikt hier zijn miCoach-producten voor. Zelfs de gamers onder ons moeten er inmiddels aan geloven. Maar is miCoach voor de thuisconsole wel zo'n goed idee?

Het is natuurlijk niet voor het eerst dat een bedrijf mensen probeert te laten sporten met behulp van een game. Door alle hedendaagse mogelijkheden om de daadwerkelijke bewegingen van de speler te registreren, komen er regelmatig 'gezonde' games uit. Helaas blijkt dit in veel gevallen niet meer te zijn dan alleen maar een snelle manier van geld verdienen.

Attributen

In het geval van miCoach lijkt dit helaas niet anders te zijn. Sterker nog, deze game gaat er vanuit dat u thuis al een berg Adidas-producten hebt liggen, of deze op zijn minst bij de game gaat kopen. Een vreemde aanname gezien u hiervoor niet gewaarschuwd wordt tot u oefeningen in de game tegenkomt waarvoor u één van deze attributen nodig hebt.

Hoewel sommige van deze producten vervangbaar zijn door huis, tuin en keuken-spul, is het bij de enorme en vaak dure 'gymbal' toch wel een probleem. Deze bal vervangen door een stoel zal voor sommige oefeningen werken, maar bij andere zorgt het gewoonweg voor gevaarlijke situaties.

Bovendien kunt u de game niet vertellen dat u deze attributen niet hebt en zult u dus iedere keer opnieuw oefeningen moeten overslaan. Hierdoor blijft zo ongeveer de helft van alle oefeningen over. Dit is best jammer, want met deze attributen erbij hebt u best een grote hoeveelheid pittige oefeningen die menig gamer een stuk gezonder zou maken. De game helpt u dan ook met het plannen van specifieke oefeningen. Hierbij kunt u aangeven voor welke sport u wilt trainen, of dat u gewoon een strak en gezond lichaam wilt hebben. Vervolgens maakt de game een meerdaagse planning, welke u dan alleen nog maar hoeft uit te voeren.

Oefeningen

Toch klinkt ook dit weer beter dan het in werkelijkheid is. Speelt u met de Kinect-sensor, dan heeft deze game regelmatig problemen met het registreren van uw beweging. Vreemd genoeg worden kleine bewegingen meestal goed geregistreerd maar simpele dingen als op de plek rennen of bepaalde buigingen maken, gaan vaak een stuk minder goed.

Het is jammer dat de game veel bewegingen niet goed registreert.

Dit zal uiteindelijk de nodige frustraties opleveren doordat u soms een beweging wel vier keer moet maken voordat het spel het goed registreert. Uiteindelijk verbrandt u dus een stuk meer calorieën dan de bedoeling is, maar is het ook niet vreemd als u af toe de neiging krijgt iets door de tv te gooien.

Naast de dagelijkse oefeningen kunt u de game ook inzetten om uw conditie te trainen of kleine training-spelletjes te spelen. Het eerste is eigenlijk niet heel anders dan uw geplande trainingen. Het enige verschil is dat deze puur en alleen draaien om het verbranden van calorieën. De training-spelletjes laten u onder andere tennissen en doeltrappen nemen. Helaas geldt ook hier weer dat de registratie van uw bewegingen niet goed is en u vaak het gevoel zal hebben dat u uw tijd verdoet.

Motivatie

Wel doet de game hard zijn best om u te blijven motiveren. U zult constant beloond worden door medailles en als u genoeg traint met een specifieke (bekende) sporter, zult u ware masterclasses vrij spelen. Bovendien kunt u uw resultaten verbinden aan uw miCoach internet-account, waar u de resultaten makkelijk kunt bekijken en ook nog eens kunt delen op sociale media als Twitter en Facebook. Dit laatste motiveert u natuurlijk extra om hard aan de slag te gaan, zodat u kunt pronken met uw resultaten.

Helaas zal dit voor de meeste mensen niet genoeg zijn om die frustraties te overwinnen. Net als dat u door de repetitieve kreten van de sporters bijna zou vergeten dat Adidas best wat grote namen heeft weten te strikken voor deze game. De achtergrondmuziek is verder weinig indrukwekkend.

Onder meer Jose Mourinho en voetballer Kaka hebben meegewerkt aan Adidas MiCoach.

Ook grafisch oogt MiCoach erg saai. De trainingssessies zijn weinig oogstrelend en ook de menu's helpen hier niet echt bij. Bovendien zorgt de slechte registratie van uw bewegingen ervoor dat deze menu's vaak wat onhandig aanvoelen. Iets wat extra vervelend wordt, aangezien u tussen iedere oefening door weer wordt geconfronteerd met deze vrij irritante menu's.

Conclusie

Adidas miCoach zou de volgende stap moeten zijn als het gaat om de miCoach-productlijn. Hoewel de oefeningen best pittig zijn, is de totale uitvoering niet echt geweldig. De slechte registratie van de speler zorgt voor de nodige frustratie en de game gaat er door het gebruik van attributen ook nog eens vanuit dat u al een fanatieke sporter bent. Deze doelgroep zal echter zeer waarschijnlijk niet zitten te wachten op een frustrerende game als deze. Iets waardoor deze trainingshulp eigenlijk voor niemand echt een aanrader is.

Adidas miCoach

Prijs € 39,99 (excl. attributen)

Taal Engels gesproken

Platform PlayStation 3, Xbox 360 (vereist PlayStation Move en Kinect)

Ontwikkelaar Chromativity

Uitgever Easy Interactive

PEGI 3+

Genre Sport

Releasedatum 13 juli 2012

Oordeel 5/10

Pluspunten

Intensief

Veel content

Minpunten

Gaat er vanuit dat u attributen hebt

Frustrerend door slechte registratie

Overvloed aan irritante menu's

Audiovisueel weinig indrukwekkend

0 Reactie(s) op: Test: Adidas MiCoach

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.