Test: Asura's Wrath

Door: kimber-pluijgers | 10 april 2012 11:06

Apps & Software

Iedereen is wel eens boos, echter zo boos als Capcoms nieuwste held ziet u het maar zelden. Asura's Wrath geeft deze emotie een heel nieuwe betekenis, maar leent deze woede zich wel voor een vermakelijke game?

Hierdoor komen we bij een nog veel ingewikkelder vraag, want tot in hoeverre is Asura's Wrath een game te noemen? Deze titel van ontwikkelaar CyberConnect2 is anders dan de meeste games. In plaats van dat de nadruk ligt op het daadwerkelijk 'spelen', hebben de makers meer tijd gestoken in het verhaal en de filmische manier waarop het wordt verteld. U bent dan ook 80 procent van de tijd bezig met het kijken naar voorgeprogrammeerde filmpjes. De game wordt gevuld met QuickTime-events (op het juiste moment op knoppen drukken), arena-achtige vuistgevechten en het razendsnel doorkruisen van een gebied terwijl u tegenstanders uit de lucht schiet.

Interactie

Hoe vreemd het ook klinkt voor een game met zo weinig interactie: dit is niet per definitie slecht. Bij deze titel is de interactie er namelijk zo in verwerkt dat de speler toch continu alert moet blijven. Op onverwachte momenten kunnen personages ineens naar elkaar uithalen, waardoor u geen enkel moment rust hebt en op het juiste moment zult moeten handelen. Deze handelingen worden vervolgens visueel beloond met het ene spektakel na het andere. Hierdoor zal voor veel mensen deze minimale hoeveelheid aan interactie niet storend zijn. Wilt u bij een game echter zelf de touwtjes in handen hebben, dan is Asura's Wrath bij voorbaat niet geschikt voor u.

Audiovisueel gezien is Asura's Wrath een waar spektakel.

Hetzelfde kan overigens gezegd worden van het verhaal. Dit is bijzonder goed, maar zeker niet geschikt voor iedereen. Zoals de game visueel laat zien, hebben we hier te maken met een Japanse anime en het verhaal wordt dan ook precies op deze manier verteld.

In de game speelt u de halfgod Asura, die samen met zeven andere halfgoden de wereld probeert te redden van de kwaadaardige Ghoma. Na een grote strijd wordt Asura echter bedrogen door de andere halfgoden. Hierbij wordt zijn vrouw vermoord en zijn dochter ontvoerd. Zelf wordt Asura van een enorme hoogte gegooid en is hij juist degene die de geschiedenis ingaat als een verrader. Na vele jaren ontwaakt hij echter weer en zint hij op wraak. Hier wordt tijdens de gehele game behoorlijk de nadruk op gelegd en zelfs de spelelementen zijn zo gemaakt dat u zijn woede opbouwt en deze vervolgens loslaat op iedereen die Asura's leven zuur maakt. Het verhaal zelf is hard en niet geschikt voor tere zielen. Het wordt desondanks op zo'n manier verteld dat er maar weinig titels zijn die dit zullen overtreffen, wat het tot een unieke ervaring maakt.

Kort maar krachtig

Opmerkelijk is ook dat de game opgedeeld is in afleveringen. Hierdoor kunt u dus uw favoriete aflevering op ieder moment (her)spelen. Vreemd genoeg zijn deze ook te allen tijde voorzien van een aftiteling en een terugblik. Zelfs wanneer u net de vorige aflevering hebt gespeeld. Dit neemt net iets te veel tijd in voor een game die op zichzelf al niet zo lang is. Want na ongeveer zes tot zeven uur is het voorbij. En hoewel het verhaal goed is, zal er weinig reden zijn om het spel nog een keer te spelen. U kunt proberen voor een perfecte score te gaan binnen ieder level, maar weinig mensen zullen hier voor voelen.

De game is bijzonder gewelddadig en daardoor niet geschikt voor tere zielen.

Naast dat het visueel een sterke game is, valt hij qua muziek en geluidseffecten ook zeker niet tegen. De muziek ondersteunt de actie op het scherm en is verre van saai. Er worden diverse muziekstijlen gebruikt, waar ook wat bekende nummers onder vallen. Ook de geluidseffecten zijn zeer netjes gedaan en geven u ook daadwerkelijk het gevoel dat er rake klappen vallen. Op de besturing is eigenlijk ook weinig aan te merken, dit werkt in alle opzichten prima.

Conclusie

Asura's Wrath is een unieke game met een verhaal en presentatie die moeilijk te overtreffen zijn. Ook de besturing zit prima in elkaar en het voelt dan ook als een goede game die spelers zouden moeten ervaren. Het gebrek aan interactie maakt het echter lastig om Asura's Wrath voor iedereen aan te raden. Bovendien is de levensduur van de game nogal aan de korte kant voor een prijskaartje van zestig euro. Als u deze unieke ervaring toch wilt hebben en het prijskaartje u niet stoort, zult u zeker geen spijt krijgen van de aanschaf. Voor alle andere gamers: wacht geduldig af tot Asura's Wrath in prijs is verlaagd.

Asura's Wrath

Prijs € 59,99

Taal Engels en Japans gesproken, Engels ondertiteld

Platform Xbox 360, PlayStation 3

Ontwikkelaar CyberConnect2

Uitgever Capcom

PEGI 16+

Genre Actie

Releasedatum 24 februari 2012

Oordeel 7/10

Pluspunten

Visueel een spektakel

Indrukwekkend verhaal

Bijpassende muziek

Minpunten

Kort

Storende aftiteling en terugblik

Weinig interactie

0 Reactie(s) op: Test: Asura's Wrath

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.