Test: DiRT Showdown

Door: kimber-pluijgers | 12 juli 2012 15:00

Review

Hoewel de DiRT-serie nog maar vijf jaar bestaat, is inmiddels de vierde game alweer een feit. Wie echter de voorgaande spellen heeft gespeeld, kan best eens vreemd opkijken wanneer hij of zij DiRT Showdown opstart.

Iedereen die denkt met deze titel een echte rally-game binnen te halen, heeft het mis. In plaats van de nadruk te leggen op de klassieke rally-elementen, zal de speler nu vooral bezig zijn met het vernielen van auto's, het opscheuren van schansen en andere alternatieve vormen van racen.

Anders

Deze alternatieve benadering betekent ook dat Showdown niet altijd even geschikt is voor de fans van deze game-serie. Toch is het zeker geen vervelende game om te spelen en zorgen de verschillende spelmodi en de online multiplayer voor de nodige vermakelijke momenten.

Vooral de spelvarianten waarbij het draait om de vernieling van alles wat los en vast zit, zijn zeer vermakelijk om online of offline met vrienden te spelen. De situaties die u in deze modi tegenkomt variëren van het onvermijdelijke botsen op een tegenstander bij een kruising, tot het total loss rijden van uw tegenstanders in de arena.

Klassiek racen

Wie toch meer voelt voor het racen zelf, is er gelukkig ook genoeg te doen in DiRT Showdown. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om klassieke races aan te gaan of verschillende secties op een racebaan te domineren door deze als snelste te rijden. Ook is het mogelijk om één op één wedstrijden te spelen, waarbij u zo snel mogelijk schansen moet trotseren en 'donuts' moet uitvoeren.

Wat betreft de hoeveelheid spelmodi schiet deze game dan ook niets tekort. Helaas valt dat niet te zeggen van de daadwerkelijke levensduur van Showdown. Want hoewel er veel verschillende en vermakelijke activiteiten aanwezig zijn, worden deze op zichzelf niet genoeg uitgebuit om de speler lang zoet te houden.

In DiRT Showdown kunt u ook traditionele races tegen elkaar aangaan.

Zo is de singleplayer binnen slechts enkele uren uitgespeeld en kost het nauwelijks moeite om alle auto's vrij te spelen. Hierdoor bent u al snel aangewezen op de multiplayer. Hoewel deze zeer vermakelijk kan zijn, is het erg persoonlijk hoe lang u dit kunt spelen. Dit ook door de maar kleine selectie aan beschikbare levels, dat ervoor zorgt dat ook de multiplayer repetitief kan worden.

Makkelijk

Ook de besturing van deze game is anders dan DiRT-fans gewend zijn. Deze is namelijk in zijn geheel een stuk simpeler geworden. Hierdoor is de game weliswaar toegankelijker, maar ook beduidend minder uitdagend dan zijn voorgangers. Spelers komen dus sneller op hetzelfde niveau, waardoor fanatieke gamers wat diepgang zullen missen. Echter, ondanks dat het simpeler is geworden, speelt de game lekker en zal de besturing u nooit in de weg zitten.

Visueel gezien is Showdown een prima game. De auto's zien er goed uit en de omgevingen barsten van de leuke effecten die het tot een levendig geheel maken. Bovendien is de hoeveelheid details op grafisch gebied iets waar veel andere games wat van kunnen leren.

Uw bolide krasvrij houden is er niet bij in DiRT Showdown.

Helaas kan niet hetzelfde gezegd worden van de audio. Hoewel de botsingen en andere geluiden op de baan goed klinken, zal de commentator op een gegeven moment menig speler doen vervelen. Niet zozeer door de kwaliteit van de stemacteur, maar meer door de niet grappige opmerkingen en het vaak herhalen van dezelfde kreten.

Conclusie

DiRT Showdown is een vermakelijke racer, met een simpele maar prima besturing, mooie graphics en een zeer leuke multiplayer. Voor fanatieke gamers is het spel misschien wat aan de makkelijke kant. Dit zorgt er aan de andere kant wel voor dat Showdown erg toegankelijk is, waardoor vrienden sneller geneigd zullen zijn om mee te spelen. Hierdoor is het toch best een vermakelijke game die als multiplayer-spel zeker aan te raden is. Als u echter liever alleen speelt, is deze titel niet de beste keuze. De singleplayer is immers simpelweg te kort voor het prijskaartje dat aan deze game hangt.

DiRT Showdown

Prijs € 59,99

Taal Engels gesproken

Platform Xbox 360, PlayStation 3, pc

Ontwikkelaar Codemasters

Uitgever Codemasters

PEGI 7+

Genre Racen

Releasedatum 24 mei 2012

Oordeel 7/10

Pluspunten

Veel verschillende modi

Ziet er mooi uit

Vermakelijke multiplayer

Toegankelijk

Minpunten

Repetitief commentaar met slechte grappen

Kort

Singleplayer minder interessant

0 Reactie(s) op: Test: DiRT Showdown

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.