Test: Lego Batman 2: DC Super Heroes

Door: andries-van-helden | 01 oktober 2012 11:00

Review

Met de eerste Lego Star Wars-game bewees ontwikkelaar Traveller's Tales (TT) dat spellen binnen de Lego-franchise niet per definitie uitdraaien op slechte licentietitels. Na dit succes herhaalden ze het trucje nog een paar keer met andere series als Harry Potter, Indiana Jones en dus ook Batman.

Met Lego Batman 2 heeft TT een aantal grote vernieuwingen toegevoegd aan de Lego-serie. Zo is dit het eerste deel dat niet helemaal uit losse levels bestaat, maar is er een heuse open wereld waarin u kunt rondlopen. Verder heeft de ontwikkelaar het spel ditmaal van een volledige voice-over voorzien.

Gesproken stemmen

Wat betreft deze tweede toevoeging waren wij in eerste instantie nogal huiverig, aangezien de grappige geluidjes van de personages juist wel een charme hadden. Maar gelukkig hebben de makers ons niet teleurgesteld. De gesproken stemmen zijn van hoge kwaliteit en voegen echt wat toe aan het spel. Bovendien passen ze goed bij de geweldige soundtrack.

De conversaties bevatten dezelfde melige humor als de rest van het spel. Zo hoorden we op een gegeven moment een woordenwisselingen tussen Batman en Robin, waarin Robin liet weten dan hij Superman toch wel heel erg leuk vindt. Iets dat Batman blijkbaar niet zo goed kon hebben. De humor die dergelijke gesprekken met zich meebrengen, zorgt ervoor dat we toch eigenlijk nooit meer een game zonder pratende Lego-poppetjes willen.

Flinke bak

Ook grafisch gezien zijn er heel wat verbeteringen doorgevoerd. Hoewel de simpele stijl van de Lego-spellen behouden is gebleven, hebben de makers er middels licht- en watereffecten voor gezorgd dat Lego Batman 2 prima voor de dag komt anno 2012. Hier staat dan wel weer tegenover dat u voor de pc-versie een flinke bak nodig hebt om alles vloeiend te laten draaien. Gelukkig zijn een hoop van de effecten uit te zetten, zodat de game ook op een wat oudere pc prima te spelen is.

De open stad is een leuk extraatje, maar voegt weinig toe aan de spel-ervaring.

Hierbij komt ook nog dat het spel duidelijk is gemaakt om met een controller bestuurd te worden. Als u het spel op de pc wilt spelen, dan is het dus wel aan te raden om hierbij een controller in huis te halen. Op de verschillende consoles gaat dit bezwaar natuurlijk niet op.

Gotham City

Zoals gezegd, is de andere grote toevoeging de open spelwereld. En laat het spel daarin nou net wat tegenvallen. Het is weliswaar leuk om door Gotham City te lopen in uw zoektocht naar de vele geheimen, maar dit staat eigenlijk compleet los van de hoofdmissies binnen het verhaal. Wilt u verder met het verhaal dan gaat u naar een Batcave, kiest u voor één van de missies, en rijdt u netjes het stippellijntje achterna naar de plek van bestemming.

Verschillende DC-personages komen in de game voorbij.

Na een laadscherm gaat hier vervolgens dan de missie van start. Dit is dan weer niet zo gek als u zich bedenkt dat de game op de handheld-consoles exact hetzelfde is, maar dan zonder vrij verkenbare wereld. Dit alles zou op zichzelf niet zo heel erg zijn, maar het heeft er nu gewoon veel van weg dat TT de speelduur middels de open wereld kunstmatig heeft willen oprekken voor de thuisconsoles.

Conclusie

Is Lego Batman 2: DC Super Heroes hierdoor een slecht spel geworden? Nee, dat niet. De Lego-titels zijn stuk voor stuk kwaliteitsgames, die gegarandeerd dagenlang plezier opleveren voor jong en oud. Het is alleen wel meer van hetzelfde. Meer Lego en meer Batman. Wel is er een flinke dosis nieuwe karakters aanwezig, ditmaal uit het gehele DC-universum, maar u krijgt exact dezelfde gameplay voorgeschoteld. Voor fans die maar niet genoeg kunnen krijgen van de Lego-spellen is het weer smullen geblazen, maar mensen die bij het vorige deel al een déjà vu kregen, kunnen dit deel best laten liggen.

Lego Batman 2: DC Heroes

Prijs € 36,99 (pc), € 49,99 (360, PS3) en € 39,99 (Wii, 3DS, Vita)

Platform Pc, Xbox 360, PS3, Wii, PS Vita, DS, 3DS

Ontwikkelaar Traveller's Tales

Uitgever Warner Bros. Interactive

PEGI 7+

Genre Actie

Releasedatum 22 juni 2012

Cijfer 7/10

Pluspunten

Ingesproken stemmen

Meer van hetzelfde

Minpunten

Losstaande open wereld

Korte verhaallijn

Meer van hetzelfde

0 Reactie(s) op: Test: Lego Batman 2: DC Super Heroes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.