Test: Lollipop Chainsaw

Door: michael-brookhuis | 04 september 2012 14:00

Apps & Software

Een schaars geklede dame bekijkt ons vanaf de cover van de game. Echter, wat moet ze met die kettingzaag? En hangt er nu daadwerkelijk een hoofd aan haar riem? Het hoesje van Lollipop Chainsaw is een voorbode van de absurditeit in deze game.

Juliet Starling heeft wat te vieren. Ze is net achttien geworden en heeft een date met haar vriendje waar ze smoorverliefd op is. Wat haar vriendje niet weet, is dat Juliet naast cheerleader ook nog een zeer succesvolle zombiejager is. Helaas voor Juliet moet ze dit op haar verjaardag ook nog eens laten zien, want alles gaat mis op die dag.

Niet alleen blijft er van haar vriendje enkel een hoofd over, dat ze overigens vakkundig in leven houdt met een magische spreuk, ook wordt ze bij alles wat ze doet lastiggevallen door zombies. Zombies die onafgebroken op haar af blijven komen.

Absurd

In Lollipop Chainsaw gebeurt het ene absurde na het andere, wat de game zeker van enige charme voorziet. De game gaat in werkelijk alles 'over the top'. In het begin lijkt het een simpele hack-and-slash-game te zijn maar naarmate het spel vordert, kunt u Juliets vaardigheden verbeteren en steeds grotere groepen zombies verslaan.

De manier waarop dit plaatsvindt is zo idioot dat het geen moment zal vervelen. Niet alleen is Juliet in een mini-pakje gehesen, waardoor dit hoofdpersonage al uniek te noemen is, ook de manier van spelen en het verhaal hangen tegen het extreme aan.

Lekkere besturing

De knoppenconfiguratie is simpel doch doeltreffend. Er is een knop voor een mêlee-aanval die weinig schade toebrengt, en er zijn knoppen voor een lage en een hoge aanval. Ook is er een knop gereserveerd om aanvallen te ontwijken en te springen. Dit is dus vrij laagdrempelig gehouden, hoewel onderliggend weldegelijk een diepgaand combo-systeem te vinden is. Met dit laatste kunt u door middel van speciale aanvallen steeds meer punten verdienen.

Voor Lollipop maakte designer Goichi Suda (Suda 51) games als Killer7 en No More Heroes.

Het draait er in Lollipop Chainsaw om dat u alles zo stijlvol mogelijk doet. Natuurlijk zijn er de liters bloed die rondvliegen, maar hakt u meerdere hoofden tegelijk af dan krijgt u een kleurrijk spektakel voorgeschoteld met glitters, hartjes, gegiechel en regenbogen. Daarbij zijn de conversaties ook nog eens compleet belachelijk en wordt er flink met foute oneliners gestrooid. We zullen hier niet te diep op de details ingaan, maar als de game gecensureerd moest worden dan zou het een behoorlijk bliepfestijn zijn.

Hoofdloze zombie

Tussen het zombiehakken door, zal u regelmatig getrakteerd worden op minigames. Doordat Juliets vriend wegens omstandigheden alleen nog maar een hoofd is, biedt dit tal van mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld het besturen van een hoofdloze zombie door dit hoofd er op te schroeven. Ook het scoren van punten op een basketbalveld door zombiehoofden af te hakken, is zowel fantastisch als verontrustend.

De enorme diversiteit is ook terug te vinden in de soundtrack, welke zich goed aanpast op de verschillende delen van de spelwereld. In een duistere omgeving vult de muziek van onder meer Children of Bodom de stilte, daar waar bij kleurrijke omgevingen de muziek weer een geheel andere vorm aanneemt. Ook de omgevingen zijn divers, maar wel erg lineair. Er is altijd maar één richting om op te gaan. Net als het tempo van het verhaal, wisselen de omgevingen elkaar snel af.

Het grafische stijltje past goed bij de humor en brute actie waarmee de game doordrenkt is.

Het kan dus niet gezegd worden dat Lollipop Chainsaw saai is. Verre van dat zelfs. Tijdens het spelen bent u zonder het door te hebben zo een uur verder. Helaas is de game wel erg kort. In een uurtje of zes is het mogelijk om het einde te bereiken. Gelukkig is het geen ramp om de game opnieuw te spelen, want er zijn allerlei extra's vrij te spelen en items te verzamelen.

Conclusie

Lollipop Chainsaw is een game van extremiteiten. De grove taal en absurditeit maken het spel heerlijk om doorheen te lopen. We hebben dan ook continu met een glimlach op het gezicht gespeeld. Wel is het jammer dat de game zo kort is, maar dat wordt grotendeels goedgemaakt door de mogelijkheid om scores te verbeteren en dingen te verzamelen. Een zeer vermakelijke game die makkelijk op te pakken is.

Lollipop Chainsaw

Prijs € 59,99

Taal Engels gesproken en ondertiteld

Platform Xbox 360, PlayStation 3

Ontwikkelaar Grasshopper

Uitgever Warner Bros.

PEGI 18+

Genre Actie

Releasedatum 15 juni 2012

Oordeel 8/10

Pluspunten

Absurditeit ten top

Goede soundtrack

Na uitspelen nog genoeg te doen

Minpunten

Korte game

Grof taalgebruik niet voor iedereen

Soms wat chaotisch

1 Reactie(s) op: Test: Lollipop Chainsaw

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 8 december 2014 01:14 Anoniem
    Hoe kan ik bedanken Doctor Atete voor mijn tranen dat hij vegen? Hoe weet ik waardeer hem voor de geweldige hulp die hij te maken met mij? Mijn medeburger ik wil dat jullie allemaal weten dat Doctor Atete is prachtig en hij is een God voor de mens soort. Ik heb het uitgemaakt met mijn man en elke keer dat ik belde hem om hem te smeken om me alles vergeven dat hij eenvoudig zegt is dat het over was tussen ons, alle hoop op het krijgen van hem terug was verloren, totdat toen mijn vriend vertelde me over Doctor Atete een spell caster dat heeft haar geholpen voordat ik dus besloten om contact Doctor Atete voor hulp en nadat hij wierp de spell mijn man belde me te zeggen dat hij spijt van wat er gebeurd tussen ons was en ik ben erg blij om te zeggen dat we reconciles.Are je emotioneel of financieel beneden dan contact Doctor Atete via e-mail: doctoratetespelltemple@hotmail.com of website: http://drzazazworldofpowerfulspellwebscom.webs.com
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.