Test: Sony Music Unlimited

Door: Maikel Dijkhuizen | 01 mei 2012 13:05

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Sony heeft met Sony Music Unlimited zijn langverwachte streaming muziekdienst uitgebracht in Nederland en België. In de online catalogus staan ruim vijftien miljoen liedjes voor u klaar. U luistert naar muziek op verschillende apparaten, waaronder een PlayStation 3, televisie, smartphone en pc. Kan Sony Music Unlimited opboksen tegen Spotify?

Music Unlimited is anderhalf jaar geleden al uitgerold in enkele landen, zoals de Verenigde Staten, Duitsland en Engeland. Nu zijn eindelijk ook Nederland en België aan de beurt om kennis te maken met Sony's streaming muziekdienst. Om hiervan gebruik te maken, hebt u een Sony Entertainment Network-account nodig (voorheen PlayStation Network). Als u daar nog niet over beschikt, maakt u die gewoon aan. U mag de webdienst gratis dertig dagen uitproberen. Het is niet nodig om software te installeren, want de online muziekspeler werkt vanuit een browser.

Albumhoezen van nummers uit de afspeellijst verschijnen als een stapeltje op de startpagina.

Webinterface

De gebruikersomgeving van Music Unlimited oogt niet erg sprankelend. Waar we min of meer hadden verwacht dat Sony op visueel vlak groots zou uitpakken, ziet de Nederlandstalige startpagina er in de browser uit als een doorsnee online muziekspeler. Bovenaan bevinden zich het afspeelpaneel en de zoekfunctie. De linkerkant is gereserveerd voor de overige functies van Music Unlimited. U vindt hier onder meer de muziekbibliotheek en afspeellijsten. In het midden van de startpagina is er ruimte voor albumaanbevelingen en nieuw verschenen muziek. De zoekfunctie werkt erg prettig. Hiermee spoort u zowel losse nummers als complete muziekalbums op. U voegt ze simpel toe aan de muziekbibliotheek of u maakt een afspeellijst. Handig is dat u de bibliotheek kunt sorteren op nummers, artiesten en albums. U laat via Twitter en Facebook desgewenst weten naar welke nummers u luistert.

Music Unlimited laat u kennismaken met albums van verwante artiesten.

Kanalen

Een belangrijk onderdeel binnen Music Unlimited zijn kanalen. Dit zijn eigenlijk een soort radiostations zonder reclame. U selecteert een kanaal op genre, stemming of tijdperk. Hebt u bijvoorbeeld zin in stevige rockmuziek of liedjes uit de jaren '60, dan geeft u dat eenvoudig aan. Leuk is dat u naar muziek kunt luisteren die past bij uw gemoedstoestand. U kiest onder andere tussen Relax, Emotional of Lounge. U kunt eventueel ook zelf kanalen aanmaken op basis van uw favoriete artiesten. De webdienst gaat vervolgens op zoek naar vergelijkbare muziek van bekende en onbekende artiesten. Erg handig als u graag nieuwe liedjes ontdekt die passen bij uw muzieksmaak! Bij elk liedje waarnaar u luistert, geeft u optioneel aan of u het wel of niet leuk vindt. Op die manier leert Music Unlimited uw voorkeuren beter kennen. U kunt ook door verschillende genres bladeren om mooie nummers te vinden.

Selecteer een SensMe-kanaal dat aansluit bij uw gemoedstoestand.

U bladert door verschillende genres om te ontdekken welke artiesten op dit moment populair zijn.

0 Reactie(s) op: Test: Sony Music Unlimited

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.