Teufel Concept B 20

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 07 maart 2012 11:04

Apps & Software

Op pc-gebied waren luidsprekersets met een subwoofer de laatste jaren de standaard. Erg leuk voor effecten in spellen en films, maar voor muziek en algemeen gebruik niet echt noodzakelijk. Wie geen behoefte heeft aan een subwoofer en 'gewoon' twee luidsprekers op het bureau wil zetten, kan terecht bij de Teufel Concept B 20.

Teufel stuurde ons al eerder de Concept B 200 USB en de Concept D 500 THX die beide uitstekend klonken. Beide sets zijn aanmerkelijk duurder dan de hier geteste Concept B 20, die met een prijs van honderd euro de goedkoopste pc-luidsprekerset van Teufel is. Net als bij de Concept B 200 USB gebruikt ook deze set bi-amping: gescheiden kanalen voor de woofers en de tweeters. De woofers worden aangestuurd met een versterker van 30 watt, terwijl de tweeters het samen met 10 watt moeten doen. De versterker is ingebouwd in de rechterluidspreker. De set wordt ingeschakeld door aan de rubberen volumeknop te draaien die zich eveneens op de rechterluidspreker bevindt. Daarnaast heeft de rechterluidspreker nog een draaiknop om de toonweergave aan te passen. De luidsprekers zijn voor een pc-setje redelijk groot en zwaar met een afmeting van 12,4 x 12,6 x 22 cm (l x b x h) en een gewicht van 1,4 kg per stuk. De behuizing is gemaakt van een zwart glimmend kunststof. Aan de voorkant zit er een afneembare zwarte stofkap over de luidsprekers. Daaronder zien we zilverkleurig kunststof.

De Teufel Concept B20 is een stereosetje zonder aparte subwoofer.

Aansluiten

Om de set aan te sluiten op uw pc gebruikt u een meegeleverd 3,5mm-naar-3,5mm-kabeltje. De linker luidspreker wordt met een vaste kabel met een lengte van 1,8 meter verbonden aan de rechterluidspreker, duidelijk een teken dat dit een bureausetje is. U kunt een headset met microfoon aansluiten op de Concept B 20, maar dan moet u wel een tweede - niet meegeleverd - 3,5mm-kabeltje naar uw pc trekken. Ondanks dat de set geen subwoofer heeft, klinkt het geluid dat de luidsprekers voortbrengen lekker vol, zeker als u de bas net een tikje omhoog schuift. Een prima setje om op het bureau te hebben staan om muziek te luisteren bij de pc. Jammer is wel dat we een ruis horen als het volume redelijk hard staat en er geen geluidsbron speelt.

Conclusie

Eigenlijk komt het niet meer als een verrassing, maar ook dit luidsprekersetje van Teufel zet een prima geluid neer. Qua bedieningsgemak zien we geen franjes, het blijft bij twee draaiknoppen op de luidspreker zelf. Ook qua plaatsing zit u vast aan de kabellengte van 1,8 meter tussen beide luidsprekers, maar dat lijkt ons bij bureaugebruik geen groot probleem. Een degelijk setje voor wie op zoek is naar 2.0-geluid. Teufel verkoopt zijn producten via de eigen website, die er tegenwoordig ook in een Nederlandse variant is.

Teufel Concept B 20

Prijs € 99,99

Aansluitingen 3,5mm-lijningang, 3,5mm-microfoonuitgang, 3,5mm-hoofdtelefoonuitgang, 3,5mm-microfooningang

Afmetingen 12,4 x 12,6 x 22 cm (l x b x h)

Gewicht 1,4 kg per luidspreker

Oordeel 8/10

Pluspunten

Goed geluid

Mooi afgewerkte

behuizing

Headset-aansluiting

Minpunten

Geen afstandsbediening

0 Reactie(s) op: Teufel Concept B 20

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.