Teufel Concept D 500 THX

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 26 april 2011 12:52

Apps & Software

Teufel staat bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding, maar bij een pc-luidsprekerset die 499 euro moet kosten, kunnen we moeilijk meer spreken van een prijsvechter. Wordt deze hoge prijs gerechtvaardigd door de geboden kwaliteit?

De Teufel Concept D 500 THX wordt geleverd in een enorme doos en ook uitgepakt ziet de set er indrukwekkend uit. De satellieten wegen 1,9 kilogram per stuk en ook de subwoofer is – zeker voor pc-begrippen – met een gewicht van 12,9 kilogram en afmetingen van 47,5 x 21 x 45,5 centimeter een flinke jongen. De afwerking is, zoals we van een set van 499 euro mogen verwachten, gelukkig fraai. De satellieten komen inclusief metalen voeten die voor een optimale hoek op het bureau zorgen. Voor luidsprekerkabels zult u zelf moeten zorgen, wat als voordeel heeft dat u ze precies op de lengte kunt maken die u nodig hebt. De maximale doorsnede voor de luidsprekerkabel is 2,5 mm. Ook de aansluitkabel naar de geluidskaart dient u zelf te verzorgen. De subwoofer komt inclusief spikes zodat er zo min mogelijk trillingen onbedoeld aan de vloer worden doorgegeven.

De set bestaat ui twee flinke luidsprekers plus een subwoofer.

Over de geluidskwaliteit kunnen we kort zijn: die is indrukwekkend. Geluid klinkt erg zuiver en zowel de weergave van hoge als midden als lage tonen klinkt prima. De set heeft bovendien genoeg vermogen om ook op hogere volumes goed uit de voeten te kunnen. Voor zowel spellen als films als muziek is dit een goede luidsprekerset, wel zo prettig op een pc waarop u waarschijnlijk meerdere dingen zult doen. Ook voor wie op zoek is naar een stereosysteem om zijn televisie van beter geluid te voorzien, is bij de Concept D 500 THX aan het goede adres, al is het dan niet zo handig dat de volumebediening is uitgevoerd met een kabeltje. Hiermee komen we bij het grote minpunt van de Teufel Concept D 500 THX: de inzetbaarheid. Het systeem heeft slechts één analoge stereo-ingang. Dat een digitale S/Pdif-ingang ontbreekt, is tot daaraan toe, maar op zijn minst een tweede analoge stereo-ingang had al een hoop goedgemaakt en mogelijkheden geboden om de set ook zonder extra apparatuur te gebruiken als de pc uitstaat.

Conclusie

Wie op zoek is naar een erg goede 2.1 geluidsset voor bij de pc en daar flink voor in de buidel wil tasten, zal aan de Concept D 500 THX zeker geen miskoop doen. De geluidskwaliteit is uitstekend en zowel de subwoofer als de luidsprekers zijn qua materiaal fraai afgewerkt. Het grootste nadeel aan de Concept D 500 THX is de beperkte inzetbaarheid. Een set van 499 euro met slechts één analoge rca-stereo-ingang is wel heel karig. Op zijn minst een tweede stereo-ingang en nog liever een digitale S/Pdif-ingang hadden de set helemaal afgemaakt. De set is op zich zo goed dat hij ook prima dienst zal doen naast een HD-televisie, maar dan is het onhandig dat de volumebediening aan een draadje zit.

Teufel Concept D 500 THX

Prijs € 499,-

Garantie 1 jaar op luidsprekers, 2 jaar op ingebouwde versterker

Oordeel 9/10

Pluspunten

Goed geluid

Krachtige basweergave

Afwerking oogt fraai

Minpunten

Geen extra audio-ingangen

Duur

Bedrade afstandsbediening

0 Reactie(s) op: Teufel Concept D 500 THX

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.