Teufel ControlStation 2

Door: frank-de-graaf | 21 oktober 2010 11:03

Apps & Software

De Teufel ControlStation 2 is een handige oplossing om meer bronnen aan te kunnen sluiten op een actieve 5.1 luidsprekerset. Voorkom het steeds om moeten steken van stekkers als u de boxen voor een andere bron wilt gebruiken dan uw pc.

Wie een 5.1 speakerset bezit voor een computer, heeft deze vrijwel altijd op de geluidskaart aangesloten. Daar komt een niet versterkt signaal uit dat door de versterkers in de boxjes hoorbaar wordt gemaakt. Het snoertje zit vaak ver buiten bereik achter in de computer. Dat is lastig als u ook muziek van een laptop ten gehore wilt brengen of een muziekspeler als een iPod wilt aansluiten. Voor deze gevallen is de Teufel ControlStation 2 ontwikkeld. U plaatst het als een soort switch tussen uw computer en actieve luidsprekerset. In deze situatie geeft de Teufel uw geluid gewoon één op één door. Er zijn echter twee stereo-ingangen waar u een iPod of en andere muziekspeler op kunt aansluiten. Dat geluid wordt omgezet naar 5.1 geluid, zodat de muziek door alle boxen te horen is. Dat klinkt opmerkelijk goed. Mits de Teufel op een beter bereikbare plaats staat dan de pc, is de koptelefoonaansluiting ook handig. De Teufel bevat ook een mute-knop waarmee de geluidsbron direct het zwijgen wordt opgelegd.

Met de Teufel ControlStation 2 op uw bureau hebt u heel handig toegang tot een hoofdtelefoonaansluiting.

Conclusie

De Teufel ControlStation 2 lijkt voor een kleine markt te zijn ontwikkeld. Serieuze muziekliefhebbers zullen er eerder de voorkeur aan geven om een A/V-versterker te plaatsen met een normale 5.1 speakerset. Het wisselen van een stekker is ook weer niet zó veel moeite om daar een apparaatje van 79 euro voor te kopen. Wie zijn pc echter helemaal heeft weggewerkt, heeft aan de Teufel ControlStation 2 een leuke oplossing om meerdere geluidsbronnen te kunnen gebruiken.

Teufel ControlStation 2

Prijs € 79,-

In- en uitgangen 5. 1 in- en uitgang, twee losse stereo-ingangen, microfoon in- en uitgang en een koptelefoon¬aansluiting

Garantie 2 jaar

Oordeel 7/10

Pluspunten

Werkt prima

Op afstand te bedienen

Minpunten

Beperkte functionaliteit

0 Reactie(s) op: Teufel ControlStation 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.