Teufel PC Bamster

Door: Lennart Koster Lennart Koster | 28 oktober 2013 09:00

Overige elektronica

Het geluid van laptopspeakers is vaak belabberd waardoor een film kijken of muziek luisteren heel wat minder spannend wordt. Je bent bijna genoodzaakt om andere luidsprekers aan te sluiten, dat maakt je een stuk minder mobiel. Teufel komt met een oplossing, de compacte Teufel PC Bamster.

Score
40
 • Pluspunten
 • Afspelen via aux en usb
 • Plug & play
 • Design
 • Formaat
 • Minpunten
 • Prijs
 • Kraakt snel
 • Geen bass
 • Geluidsweergave

None

Teufel PC Bamster Prijs €99,99 Speaker vermogen 5W Afmetingen 4,40 x 30 x 5,20 cm Materiaal aluminium Afspelen via aux, usb Gewicht 0,59 kg Frequentiebereik 90 - 20000 Hz

Het compacte ontwerp van de Teufel PC Bamster

Het ontwerp van de Teufel PC Bamster is strak, elegant en stijlvol. De langwerpige speaker is rond afgewerkt. De behuizing bestaat uit één deel aluminium. Achterop de speaker bevindt zich een antislip matje wat hem goed op zijn plek houdt.

De behuizing bestaat uit één deel aluminium.

De Teufel PC Bamster bezit maar één knop. Met deze knop zet je het geluid harder en zachter, schakel je de speaker uit of demp je het geluid. Wanneer de speaker aan staat, komt er een stijlvolle witte gloed onder de knop vandaan.

De Teufel PC Bamster in gebruik

Het aansluiten is een fluitje van een cent. De speaker bevat slechts twee aansluitingen; een 3.5mm aux aansluiting en een stroomaansluiting. Je zit overigens niet vast aan een netstroom-adapter. De Teufel PC Bamster wordt namelijk gevoed door twee usb-aansluitingen die je in je computer kan pluggen. Je moet hiervoor natuurlijk wel twee vrije usb-poorten hebben. Installeren hoeft verder niet; je computer herkent de luidspreker direct.

Mocht je nou niet genoeg vrije usb-poorten hebben, kan je aan een van de twee usb-aansluitingen de meegeleverde adapter koppelen om hem alsnog via het stroomnetwerk te voeden. Op die manier kan je hem ook in combinatie met je telefoon gebruiken. De meegeleverde aux-kabel sluit je aan op je apparaat waarmee je het geluid afspeelt.

Je kunt zowel met als zonder externe voeding de Teufel gebruiken.

De Bamster is te bedienen met één knop. Houd je deze drie seconden ingedrukt, dan wordt de Teufel in- of uitgeschakeld. Druk je hem eenmalig kort in, dan demp je het geluid. Door aan de knop te draaien, zet je het geluid harder of zachter.

Met de ronde knop bedien je de speaker.

Geluidskwaliteit

De speaker is gericht op mensen die vaak onderweg zijn, maar wel goed geluid mee willen nemen. Daarom is de Teufel PC Bamster ook compact vormgegeven. Helaas doet dit niet veel goed aan de geluidskwaliteit.

Het geluid klinkt erg helder, maar de bas is bijna niet aanwezig. Dit zorgt ervoor dat het geluid een beetje leeg klinkt. Zo blijft bij rockmuziek de gitaar en het drumstel op de achtergrond en heb je bij dancemuziek niet de bas die je gewend bent.

Zelfs zang klinkt met de Bamster wat leeg, wat ervoor zorgt dat het geluid bij lange na niet levensecht is. Als je de speaker harder zet, is de bas nog steeds nergens te bekennen. Ook gaat hij snel kraken en verliest hij de controle over de balans van de verschillende tonen. Natuurlijk is het geluid beter dan van je laptopspeakers, maar voor honderd euro mag misschien toch wel iets meer verwachten dan dit.

De geluidskwaliteit van de Bamster valt een beetje tegen.

Conclusie

Het ontwerp van de Teufel PC Bamster is geweldig. Het model ziet er erg goed uit en het formaat is perfect zodat je hem gemakkelijk mee kan nemen. Je sluit de speaker eenvoudig aan waardoor je snel je muziek kan afspelen.

Helaas heeft Teufel het niet voor elkaar gekregen om het geluid uit deze kleine Bamster optimaal weer te geven. Dit is nou juist het belangrijkste criterium bij het aanschaffen van een speaker. Er is zo weinig bas aanwezig dat het geluid leeg klinkt. Zeker voor een speaker van honderd euro, mag je echt wel meer verwachten....

0 Reactie(s) op: Teufel PC Bamster

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.