Teufel Raumfeld One

Door: Lennart Koster Lennart Koster | 10 oktober 2013 20:00

Overige elektronica

Teufel is al meer dan dertig jaar actief op het gebied van hoogwaardige hi-fi-producten. Gelukkig groeien ze (zij het langzaam) ook mee met de moderne technologieën. Zo hebben ze een lijn draadloze luidsprekers gelanceerd, waaronder deze Teufel Raumfeld One.

None

Teufel Raumfeld One

Prijs € 359,99

Speaker vermogen 20W

Subwoover vermogen 45W

Afmetingen 165 x 400 x 185 mm

Kleur wit

Verbindingen Tulp, usb, wifi

Ondersteunde formaten MP3, WMA, WAV, AAC, FLAC, OGG, M4A

Gewicht 5.8 kg

Frequentiebereik 65-20000 Hz

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Radiostations
 • App
 • Afspelen via wifi
 • Geluidsweergave
 • Design
 • Minpunten
 • Verliest balans bij hoog volume
 • Streamen alleen via app
 • Weinig bas

Het strakke design van de Raumfeld One

Toen de Raumfeld One uit de doos kwam, viel als eerste het design op. Het is een strak, modern en elegant design. De hoogglans-witte behuizing staat iets schuin op de poten, waardoor hij wat naar achteren helt en de achterkant extra schuin afloop. Het gedeelte tussen de pootjes is aan de voorkant open. De subwoofer zit namelijk mooi weggewerkt onder de Raumfeld One.

Het bedieningspaneel is van geborsteld aluminium, wat het design nog beter maakt. De grote volumeknop wordt bijgestaan door een aan/uitknop, twee lampjes (één die aangeeft of hij aanstaat en één die de internetverbinding aangeeft) en het Raumfeld logo. Dit oogt allemaal erg rustig. Meer knoppen heb je ook niet nodig, de rest bedien je namelijk met een app op je smartphone (iOS en Android).

Het bedieningspaneel van geborsteld aluminium maakt het design nog beter.

Achterop de speaker vind je naast de wifi-antenne verschillende aansluitingen: een usb-ingang, tulp-aansluiting om muziek zonder de app af te spelen en een LAN-aansluiting om de speaker met je netwerk te verbinden. Verder vind je nog de hoofdschakelaar, een setup-knop en de reset-knop.

Wil je niet draadloos afspelen, dan biedt de speaker achterop verschillende aansluitingen voor andere afspeelmogelijkheden aan.

De Raumfeld One in gebruik

Om de Teufel-set te koppelen aan je draadloze netwerk, moet je hem eerst met een meegeleverde LAN-kabel op je router aansluiten. Een beetje omslachtig dus. Er wordt een korte (maar duidelijke) handleiding meegeleverd, waardoor je de speaker vrij snel aan je netwerk hebt gekoppeld.

De app vormt de basis voor het bedienen van de Teufel Raumfeld One. De app werkt prima, maar had op sommige vlakken iets eenvoudiger gemogen. Zo moet je in het begin even zoeken naar de juiste instellingen voor het afspelen van je muziek.

Zodra alles is ingesteld, speel je eenvoudig je eigen muziek af of zet je een radiostation met jouw favoriete muziek op. Dit werkt snel en eenvoudig. De speaker reageert goed en de connectie is stabiel. Tijdens mijn testperiode heb ik ook geen last gehad van storingen of haperingen bij het afspelen van muziek. Helaas is het niet mogelijk om zonder deze app muziek naar de Raumfeld One te streamen.

De radiostations die je via de app kunt vinden, zijn verrassend uitgebreid. Je kan uit alle soorten muziek kiezen. Zodra er bij mij bezoek over de vloer kwam ging dan ook een 'easy listening'-station aan, in andere gevallen genoot ik van rock- of dance-stations. Dit werkte ideaal, je hebt namelijk geen uitgebreide muziekcollectie op je telefoon nodig om lekker muziek te kunnen luisteren. En aangezien je niet met iets anders dan de app muziek kunt streamen, is dit ook wel een hele gewenste toevoeging.

Via de app speel je je eigen muziek af of start je een radiostation.

De geluidskwaliteit van de Teufel Raumfeld One

Als je de geluidskwaliteit van de Raumfeld One zou moeten omschrijven, kan je dat het beste doen met de woorden 'rustig' en 'goed'. Het geluid is namelijk erg gebalanceerd en de lage tonen en hoge tonen komen goed uit.

Ondanks de duidelijk zichtbare subwoofer op de onderkant van de speaker, blijft de bas helaas wat op de achtergrond. Een lekkere bas bij je dancemuziek moet je dus missen. Als je het volume hoog zet komt hij wel meer tot leven, maar dan verliest de Teufel iets van de mooie balans tussen te tonen. Daarbij zal je ook opvallen dat het volume van de Raumfeld One opvallend ver kan worden opengedraaid. Handig voor een feestje, en de kans is groot dat ook je buren van de muziek kunnen meegenieten.

Ondanks de subwoofer aan de onderkant van de speaker, blijft de bas op de achtergrond.

Conclusie

De Teufel Raumfeld One is een heerlijke speaker voor in de woonkamer. Hij is gemakkelijk aan te sluiten en de app voor je smartphone werkt prima. De muziek is in balans en klinkt rustig, een hele prestatie voor een speaker van dit formaat. De bas blijft hierdoor wel wat achter. Het is dan ook geen ordinaire boombox, dus is dat wat je in een audio-set zoekt, kijk dan nog even verder. Het Teufel-apparaat ziet er chique uit en het geluid dat eruit komt past hier gewoon perfect bij.

0 Reactie(s) op: Teufel Raumfeld One

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.