The KMPlayer 3.0.0.1439

Door: Maikel Dijkhuizen | 05 januari 2011 12:56

Apps & Software

The KMPlayer is een relatief onbekende mediaspeler van Koreaanse afkomst. Hoewel we al met enkele goede afspeelprogramma’s bekend zijn, is het zeker de moeite waard om dit programma eens uit te proberen. Hiermee speelt u namelijk de meeste mediabestanden af zonder dat u daarvoor extra codecs hoeft te installeren.

Tijdens de installatie kunt u de vinkjes die te maken hebben met de Pandora TV Search Bar beter verwijderen, want deze werkbalk bevat hoofdzakelijk reclame. Zodra u het programma voor de eerste keer opstart, dan valt de fraaie interface direct op. Via Add folder voegt u mappen met media toe aan de software. Het materiaal wordt vervolgens in sneltreinvaart geïndexeerd. Video en audio kunt u visueel doorbladeren in de Album Art-weergave. Als u dat lastig vindt, dan schakelt u net zo gemakkelijk over naar een overzicht met thumbnails. Via de rechtermuisknop bereikt u de menufuncties. Een pluspunt is dat u de Nederlandse taal kunt activeren, al zijn niet alle onderdelen vertaald.

Bestandsondersteuning

De bestandsondersteuning van The KMPlayer is indrukwekkend. Zo speelt u moeiteloos een mkv-container af die is voorzien van een h.264-videocodec. Bijzonder, want met Windows Media Player hebt u daarvoor externe codecs nodig. Maar ook onder andere divx-, xvid-, wmv-, mp3-, ogg- en dvd-bestanden opent u probleemloos. Fysieke cd’s en dvd’s zijn eveneens met het programma afspeelbaar. Prettig is dat u bij elke video Nederlandstalige ondertiteling kunt inschakelen (mits deze uiteraard beschikbaar is). De mediabestanden die zich in de toegevoegde mappen bevinden, worden automatisch met de freeware geassocieerd. Met een geschikte videokaart maakt u eventueel gebruik van DirectX-videoacceleratie. Met deze technologie ontlast u de processor, omdat het decoderen van videomateriaal grotendeels door de grafische kaart wordt overgenomen. The KMPlayer is een gebruiksvriendelijk alternatief voor VLC Media Player. Toch is er wel een minpunt te noemen. Tijdens de test werden we meerdere keren gestoord door een hinderlijke foutmelding, waarna de software even bleef hangen. Hopelijk kunnen de makers dit euvel in de toekomst verhelpen.

U speelt met The KMPlayer de meeste mediabestanden zonder haperingen af. Linksonder het programmavenster ziet u de actieve codecs staan.

The KMPlayer 3.0.0.1439

Freeware

Taal Nederlands

Medium 14,4 MB download

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Pandora.TV

Oordeel 7/10

Pluspunten

Speelt alle bekende bestanden af zonder externe codecs

Fraaie vormgeving

Minpunten

Probeert reclamebalk te installeren

Regelmatig een foutmelding

Niet alles is vertaald naar het Nederlands

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: The KMPlayer 3.0.0.1439

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 18 februari 2015 14:25 Anoniem
    Krijg alleen mn ingebakken album-art niet in beeld
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.