THQ zoekt financiële steun voor Warhammer MMO

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 03 februari 2012 12:55

Nieuws

THQ is op zoek naar een 'partner' die financieel wil bijspringen bij de ontwikkeling van Warhammer 40.000: Dark Millennium Online. Hiermee spreekt THQ de geruchten tegen dat deze MMO-game geschrapt zou zijn.

De oproep komt van THQ-baas Brian Farrell tijdens een telefonische conferentie over de teleurstellende kwartaalcijfers van de uitgever. Maar hoewel THQ in het vierde kwartaal een verlies van 42,6 miljoen euro draaide, heeft Farrell veel vertrouwen in de toekomst. Vooral fiscaal 2014 wordt in zijn ogen een sterk jaar.

Homefront 2

Het grote aantal core-games dat de uitgever voor dat boekjaar op stapel heeft staan zal volgens Farrell betere verkoopcijfers garanderen. Zo werkt THQ met ontwikkelaar Volition aan de horrorgame Insane, is Homefront 2 al enige tijd in ontwikkeling en komt er een nog onaangekondigde shooter van Turtle Rock aan.

Farrell kondigt verder aan dat Patrice Désilets (bedenker van Assassin's Creed) eveneens aan een game voor THQ werkt en dat er nog vier andere core-titels in ontwikkeling zijn voor boekjaar 2014. Vermoedelijk zal ook de Warhammer-MMO in dat jaar het levenslicht zien. Voor fiscaal 2013 zegt THQ twee onaangekondigde games in ontwikkeling te hebben.

Ontslagen

THQ verkeert momenteel is financieel zeer zwaar vaarwater. Zo werd eerder deze week duidelijk dat de uitgever wereldwijd 240 werknemers gaat ontslaan en wordt CEO Brian Farrell gedwongen de helft van zijn salaris in te leveren. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers eerder vandaag liet THQ weten dat de teleurstellende resultaten vooral het gevolg zijn van de slechte verkoop van de uDraw tekentablet.

0 Reactie(s) op: THQ zoekt financiële steun voor Warhammer MMO

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.