Tien luxe mediaspelers

Door: Maikel Dijkhuizen | 02 augustus 2011 13:42

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7

Mediaspelers zijn handige apparaten, zeker als u gebruikmaakt van downloadnetwerken als bittorrent en usenet. We vroegen bij bekende fabrikanten exemplaren aan en keken nauwkeurig naar de mogelijkheden. Wat is de fijnste mediaspeler?

Dit artikel bestaat uit zeven pagina's:

Pagina 1: Inleiding; Mediaprocessors;

Pagina 2: AC Ryan Playon!HD2 ACR-PV73700; Apacer AL720;

Pagina 3: D-Link Boxee Box DSM-380; Eminent hdMEDIA RT2 EM7180;

Pagina 4: Emtec Movie Cube D850H; Fantec P3700 Web;

Pagina 5: HDI Dune HD Duo; Iomega ScreenPlay MX;

Pagina 6: Netgear NeoTV 550; WD TV Live Hub;

Pagina 7: Conclusie; Specificatietabel.

Door media over het thuisnetwerk te streamen of een (externe) datadrager te gebruiken, geeft u gemakkelijk uw foto's, muziek en films weer in de huiskamer. Natuurlijk kunt u als alternatief ook een pc rechtstreeks op uw beeldbuis aansluiten en via Windows Media Center de gewenste content afspelen. Een pc in de woonkamer is voor veel mensen echter niet ideaal. Mediaspelers hebben als voordeel dat ze compact zijn, weinig geluid produceren en gemakkelijk zijn aan te sluiten op een ontvanger. Bovendien is de opstarttijd beperkt en passen mediaspelers doorgaans probleemloos in uw hifi-meubel tussen andere componenten. De behuizing heeft om die reden meestal een zwarte kleur. Recente exemplaren kunnen overweg met een breed scala aan mediaformaten, waaronder de HD-indelingen AVCHD en blu-ray. Zelfs op de goedkoopste modellen is een HDMI-uitgang aanwezig, zodat u bent verzekerd van de beste beeld- en geluidskwaliteit. Mocht u nog over een 'ouderwetse' tv beschikken, dan is er meestal ook een composiet en/of component-uitgang voorhanden. Waar u voorheen door basale menu's moest navigeren om een film of muziekalbum te selecteren, proberen veel fabrikanten van mediaspelers dit onderdeel tegenwoordig gebruiksvriendelijker te maken. Vooral de Boxee Box van D-Link en WD TV Live Hub nemen op dit punt de leiding met grafisch hoogstaande interfaces.

Mediaprocessors

Hoewel talloze fabrikanten mediaspelers uitbrengen, blijken er onder de motorkap eigenlijk niet zoveel verschillen te bestaan. Er bestaan twee grote spelers op het gebied van mediaprocessors, namelijk Realtek en Sigma Designs. Het is dan ook niet zo gek dat bijna alle geteste producten een chipset van één van deze merken aan boord hebben. Tevens deed Intel afgelopen jaar haar intrede met een Atom CE4100 processor op de Boxee Box van D-link. De AC Ryan Fluxx is ook uitgerust met een mediaprocessor van Intel, maar helaas was dit product op het moment van schrijven nog niet uitgebracht. Het type mediaprocessor is van grote invloed op de bestandscompatabiliteit. Daarnaast bepaalt de mediaprocessor ook welke functies er nog meer mogelijk zijn, zoals afspeelopties via het netwerk en het weergeven van HD-audio. Het is aan de fabrikanten om de beperkte basismenu's van chipsets aan te passen, zodat de producten onderscheidend zijn ten opzichte van concurrenten. Via firmware-updates wordt er daarom door veel aanbieders opgefriste skins aangeboden met nieuwe functies. Voor deze test schotelden we het volledige deelnemersveld dezelfde set testbestanden voor. Daarnaast bestudeerden we de overige mogelijkheden van ieder exemplaar.

0 Reactie(s) op: Tien luxe mediaspelers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.