Tim Cook: 'Apple Watch heeft verwachtingen overtroffen'

Door: niels-van-der-helm | 22 juli 2015 10:10

Nieuws

Apple heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers een eerste reactie gegeven op de Amerikaanse verkoopcijfers van de Apple Watch. CEO Tim Cook gaf geen specifieke verkoopaantallen, maar volgens de New York Times zijn de verwachtingen van Apple overtroffen.

Verder werd medegedeeld dat de cijfers van de Apple Watch tot nu toe hoger zijn dan die van de originele iPhone en iPad in de eerste negen weken na de lancering in Amerika. Er werd gesuggereerd dat in Amerika de omzet in juni afnam, maar dit weerlegt Cook. "In juni verkochten wij meer Apple Watches dan in april en mei."

Omzetcijfers

Het is lastig te achterhalen wat de precieze omzetcijfers van de Apple Watch zijn, want Apple heeft de Watch geplaatst onder 'overige producten' in de boekhouding. Hier vallen ook Apple TV en iPod onder. Op basis van uitspraken van Apple's financieel directeur Luca Maestri wordt geschat dat de productcategorie 'overige producten' voor een omzet van rond 952 miljoen dollar voor het Amerikaanse elektronicaconcern heeft gezorgd.

Maestri vertelde verder dat "Apple erg tevreden is hoe de Apple Watch gepositioneerd is en dat in de herfst van dit jaar het besturingssysteem WatchOS 2 wordt gelanceerd."

De inkomsten van de categorie ' Overige producten'.

Verwachtingen

De verkoopanalisten hebben berekend dat Apple tussen anderhalf en drie miljoen Apple Watches heeft verkocht in Amerika in het eerste kwartaal. De verwachtingen van de analisten lagen een stuk hoger. Zij dachten dat de Apple Watch tussen de drie en vijf miljoen keer over de toonbank zou gaan.

2 Reactie(s) op: Tim Cook: 'Apple Watch heeft verwachtingen overtroffen'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 22 juli 2015 18:10 Anoniem
  Voor de aandeelhouders wel ja. Voor de consument is alle innovatie verdwenen, alles van Apple is immitatie van andere fabrikanten en diensten.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 juli 2015 21:47 Kasander
  Gast,
  Ze imiteren tegenwoordig inderdaad alles. Maar ze leveren toch veel betere kwaliteit als al die anderen…?

  ;-)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.