Tip: Haal meer uit je muis met Right Click Enhancer

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 09 augustus 2013 12:58

Apps & Software

Eigenlijk is het natuurlijk al briljant, hele menu’s verschuilen achter een rechtsklik met je muis, zodat je wel mogelijkheden hebt, maar niet voortdurend met die mogelijkheden en opties wordt geconfronteerd. Het concept is fantastisch, maar wordt in Windows nog lang niet optimaal uitgevoerd. Je zou dat rechtsklikmenu een stuk praktischer voor jezelf kunnen uitvoeren, en right Click Enhancer helpt je daarbij.

Right Click Enhancer downloaden

In principe voegt RCE geen nieuwe functionaliteit toe aan Windows, het maakt alleen slim gebruik van functionaliteit die er al is, namelijk het rechtsklikmenu (of het contextmenu zoals dat zo mooi heet). Wat RCE doet, is je in staat stellen om de inhoud van dat contextmenu aan te passen, zodat je zelf kunt aangeven welke opties je in zo’n menu wilt hebben.

Met RCE kun je hele nuttige functies toevoegen aan je Windows Verkenner.

Dat maakt van Windows natuurlijk wel een hele persoonlijke en efficiënte ervaring en dat is precies wat de makers voor ogen hebben. Je moet er natuurlijk wel even wat software voor downloaden, dat doe je hier. Er is overigens een betaalde versie voor een tientje, maar voorlopig zal je met de gratis versie prima uit de voeten kunnen.

Right Click Enhancer instellen

Wanneer je RCE hebt geïnstalleerd en gestart, kun je er direct mee aan de slag. Maar eerst is het handig om even in te stellen wat je precies in de contextmenu’s wilt zien. Je krijgt een keur aan opties, ingedeeld in categorieën. Klik je bijvoorbeeld op Right Click Tweaker, dan kun je opties toevoegen als Print file list (waarmee je een lijst met de bestanden in een map kunt afdrukken als je rechtsklikt) of Copy content (waarmee je de inhoud van een tekstbestand rechtstreeks kunt kopiëren naar je klembord door erop te rechtsklikken enzovoort).

Zo kun je de hele lijst met categorieën afwerken om te kijken welke opties je kunt toevoegen en aanpassen. Klik je bijvoorbeeld op New Menu Editor, dan kun je aanpassen welke waarden er staan het menu wanneer je in de Verkenner rechtsklikt op een leeg stuk en kiest voor Nieuw. Zo kun je het rechtsklikmenu helemaal naar je hand zetten.

Met behulp van vinkjes breid je het rechtsklikmenu razendsnel uit.

Right Click Enhancer gebruiken

Het enige dat je nu hoeft te doen om te werken met RCE is: helemaal niets. Het fraaie is dat het nu helemaal automatisch werkt en dat de functies die je hebt ingeschakeld automatisch zijn toegevoegd. Voordeel: stel je geen prijs meer op die functies, dan kun je ze gewoon weer uitvinken in RCE en zijn ze verdwenen.

Het enige dat je vervolgens nog hoeft te doen is rechtsklikken.

0 Reactie(s) op: Tip: Haal meer uit je muis met Right Click Enhancer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.