Tip: Maak een wegwerp e-mailadres bij MailDrop

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 27 augustus 2013 07:30

How To

Tegenwoordig vragen websites je te pas en te onpas om je e-mailadres. Hoewel de meeste grote websites echt wel te vertrouwen zijn, kom je soms ook websites tegen die misbruik maken van je e-mailadres. Hierdoor zal je binnen de kortste keren overspoeld worden met spam. Zou het dan niet fijn zijn als je een e-mailadres had dat je één keer gebruikte en vervolgens weggooide? Dat kan, met MailDrop.

Beperkingen

MailDrop is een dienst die even briljant als eenvoudig is. Wanneer je een e-mailadres nodig hebt, ga je simpelweg naar de site, maak je er eentje aan (zonder registratieformulier, zonder wachtwoord) en kun je het adres direct gebruiken.

Daar zitten echter wel wat beperkingen aan. Bijlagen zijn niet toegestaan in MailDrop-mail en worden automatisch verwijderd. Ook is het niet mogelijk om meer dan tien mailberichten te bewaren in de dienst (het is immers een wegwerpdienst) en wordt de mailbox automatisch verwijderd als er langer dan 24 uur geen berichten op binnenkomen. Dat zijn nogal wat beperkingen, maar je krijgt er dan ook nogal wat voor terug: een anoniem e-mailadres met 1 druk op de knop.

MailDrop-adres aanmaken

Om een wegwerp e-mailadres aan te maken bij MailDrop, surf je naar www.maildrop.cc. Vervolgens zie je links een veld met de tekst view this mailbox, en rechts een veld waarin al een e-mailadres is gegenereerd. Dat adres is zojuist specifiek voor jou aangemaakt, ideaal als je geen zin hebt om zelf iets te bedenken. Wil je wel zelf een e-mailadres, vul dan je naam (of een ander gewenste aanduiding) in, in het veld view this mailbox. Klik vervolgens op GO en het e-mailadres is direct aangemaakt.

Een adres maak je aan door het simpelweg in te tikken op de website.

E-mail uitlezen

Maar hoe lees je nu de mail uit die naar het zojuist gemaakte e-mailadres is gestuurd als er geen wachtwoord is? Heel eenvoudig: je gaat naar de website van MailDrop en je vult hetzelfde e-mail adres in als dat je eerder hebt aangemaakt. Maar wacht eens even… Betekent dat niet dat iedereen zomaar je e-mail zou kunnen bekijken als ze je e-mailadres weten? Dat betekent het inderdaad. Het is dan ook niet voor niets een wegwerp e-mailadres. Je gebruikt het, gooit de mail weg en laat de box daarna verlopen.

Nooit meer spam, en als je een site inmiddels vertrouwt kun je natuurlijk gewoon je echte e-mailadres opgeven.

Iedereen kan je e-mail lezen, maar dat geeft niet, het is een wegwerpadres.

3 Reactie(s) op: Tip: Maak een wegwerp e-mailadres bij MailDrop

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 september 2013 17:04 darknessblade
  je kan ook 2 email adressen gebruiken.
  1 voor jezelf
  1 voor inloggen/registreren op vele websites
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 november 2013 20:29 Anoniem
  Geachte heer,
  Als abonnee van Computertotaal heb ik enige weken geleden een mailadres aangemaakt op mailcrop wat uitstekend funktioneerde tot voor 2 weken geleden, toen was het mailadres niet meer bereikbaar. Ook een nieuw adres aanmaken werkte niet. Ook is het mailadres voor info niet te bereiken.
  Hebt u enig idee waar het probleem ligt? Mijn prive mailadres is wineut@concepts.nl

  met vriendelijke groet,
  Wim Neutink
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 juni 2014 09:05 Anoniem
  Via mysafemailer.nl, mysafemailer.be en mysafemailer.com kun je ook gratis aan anoniem e-mail adres aanmaken. Je hoeft je daar kennelijk ook niet te registeren. Wel handig dat je deze ook in verschillende land extensies kunt krijgen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.