Tip: Windows Media Player als standaard-app in Windows 8

Door: Martin Gijzemijter | 16 augustus 2013 07:00

How To

Windows 8 komt met een aantal interessante apps die je media-ervaring zouden moeten verbeteren. De apps zijn fraai ontworpen, maar ook nogal opdringerig omdat ze direct volledig full-screen worden geopend bovenop alles dat je open hebt staan, inclusief je taakbalk. De app Muziek is zo’n app. Maar wat nu als je daar niet van gediend bent? Geen probleem, je kunt heel eenvoudig een ander programma instellen als standaard-app.

Windows Media Player vs Muziek

Ook al komt Windows 8 met een Muziek-app, dat wil niet zeggen dat de Windows Media Player (WMP) niet meer bestaat. De Muziek-app is ook eigenlijk geen vervanging voor WMP. Het heeft te maken met het verschil tussen de desktop-modus en de Start-scherm-modus. WMP is een app die hoort bij de desktopmodus en die ontworpen is voor een beleving met de muis.

De app Muziek werkt vooral fijn met een aanraakscherm.

De Muziek-app daarentegen is speciaal ontworpen voor bediening met een touchscreen. Het zijn dus twee hele verschillende programma’s, met twee hele verschillende doeleinden. Gebruik je geen touchscreen omdat je op een pc werkt in plaats van een tablet, dan is de WMP waarschijnlijk een stuk fijner om te gebruiken.

WMP standaard

Het aanpassen van standaardprogramma’s doe je in het Configuratiescherm. De snelste manier om direct het juiste gedeelte daarvan te openen, is door te drukken op de toets Start op je toetsenbord en vervolgens standaard in te typen. Klik vervolgens op de optie Standaardprogramma’s die verschijnt. Klik nu op Uw standaardprogramma’s instellen en wacht even tot de lijst volledig geladen is.

Scroll in de lijst naar beneden tot je Windows Media Player ziet, klik daarop en klik vervolgens in het rechterdeelvenster op Dit programma als standaard instellen. WMP wordt nu standaard geopend voor alle mediabestanden die daarmee geassocieerd zijn. Wil je iets specifieker zijn en bijvoorbeeld de app Muziek gewoon blijven gebruiken voor bijvoorbeeld mp3’s, maar WMP gebruiken voor andere bestanden, klik dan op Selecteren wat met dit programma wordt geopend, en maak je eigen selectie. Klik op OK om de instellingen toe te passen.

Je kunt WMP eenvoudig weer instellen als standaardprogramma voor muziek en video.

Op zoek naar meer handige tips voor Windows 8? Check onze vierdelige serie Windows 8 tips!

Deel 1: 80 Tips voor Windows 8 (Tip 1 - 20)

Deel 2: 80 Tips voor Windows 8 (tip 21 - 40)

Deel 3: 80 Tips voor Windows 8 (tip 41 - 60)

Deel 4: 80 Tips voor Windows 8 (tip 61 - 80)

0 Reactie(s) op: Tip: Windows Media Player als standaard-app in Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.