Tivoli Audio Music System Home - Luxe designradio

Door: Maikel Dijkhuizen | 07 november 2018 14:43

Tivoli Audio Music System Home
Review

De Amerikaanse fabrikant Tivoli Audio staat bekend om zijn fraaie designradio’s, maar met deze beknopte omschrijving doen we de gloednieuwe Music System Home tekort. Naast diverse radiofuncties herbergt dit stilistische apparaat namelijk ook een muziekstreamer, bluetoothontvanger en cd-speler. Kortom, een alles-in-één-systeem dat is gegoten in een behoorlijk handzame behuizing.

Tivoli Audio Music System Home

Prijs
€ 799,-
Draadloos
Bluetooth 4.1, wifi, am/fm/dab+
Aansluitingen
Ethernet, 3,5mm-input, 3,5mm-output
Afmetingen
41 × 17,7 × 21,1 centimeter
Gewicht
5,25 kilo
Website
www.tivoliaudio.nl
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Prachtig design
  • Zeer veel afspeelopties
  • Prettige bediening
  • Minpunten
  • Geen usb-poort
  • Kan niet zo luid
  • Duur

Ondanks het brede aantal luisterfuncties slaagt Tivoli Audio er altijd in om de vormgeving minimalistisch te houden, zo ook bij deze Music System Home. De voorzijde bevat slechts twee (draai)knoppen en een bedieningsring rondom het ronde display. Deze bedieningsring gebruik je bijvoorbeeld om tussen radiozenders te switchen of nummers te skippen. Voor extra bedieningsgemak levert het audiomerk nog een eenvoudige afstandsbediening mee. Onderin bevindt zich een gleuf voor cd’s, terwijl achter het stijlvolle stofdoek in totaal vier audiodrivers zijn gehuisvest. De houten ‘body’ en de vier schuine pootjes maken de afwerking compleet. Overigens hebben deze pootjes een belangrijke functie, want ze zorgen voor minder trillingen in de geluidsweergave. Vermeldingswaardig is nog dat de behuizing via drie microfoons ondersteuning biedt aan de spraakassistent Amazon Alexa, al accepteert deze dienst vooralsnog geen Nederlandse spraakopdrachten.

Muziek luisteren

Luisteraars hebben keuze uit talloze afspeelopties, want het muzieksysteem beschikt over een am/fm/dab+-ontvanger, bluetoothantenne, draadloze netwerkadapter, ethernetpoort, 3,5mm-aansluiting en cd-speler. Eigenlijk missen we alleen een usb-poort om muziekbestanden vanaf een usb-stick of externe schijf af te spelen. Dankzij ondersteuning voor Spotify Connect gebruik je de Spotify-app op een mobiel apparaat om rechtstreeks nummers te streamen. Voor meer netwerkfuncties doen luisteraars een beroep op de Tivoli Audio Wireless-app. Hiermee stream je bijvoorbeeld nummers vanaf Deezer, Tidal en muziekservers elders in het netwerk. Daarnaast heeft deze app ook een multiroomfunctie. 

Tivoli Audio Music System Home

Audiokwaliteit

De audiokwaliteit is vaak de achilleshiel bij muzieksystemen van Tivoli Audio, maar gelukkig biedt dit exemplaar een goede geluidskwaliteit. Vergeleken bij de kleinere tafelradio’s van het merk uit Boston komt het laag duidelijker naar voren, terwijl ook details in het hoog van zich doen spreken. Met name op een normaal volumeniveau biedt dit muzieksysteem een warme, dynamische en dus prettige audioweergave. Draai je het volume omhoog naar maximaal standje veertig, dan verliest de Music System Home de controle. Een rommelige audioweergave met de nodige galm is het gevolg. Voor grote kamers is dit apparaat om die reden minder geschikt, omdat het muzieksysteem te weinig vermogen levert om de volledige ruimte met vervormingsvrije klanken te ‘vullen’.

Conclusie

Het is knap dat Tivoli Audio zoveel functies in een relatief bescheiden muzieksysteem weet te gieten. Muziekfanaten kunnen er alle kanten mee op. Zo geniet je via de dab+-ontvanger van radio-uitzendingen zonder ruis, speel je rechtstreeks Spotify-streams af en luister je ook nog naar ‘ouderwetse’ cd’s. Jammer genoeg schiet de muziekweergave op een luid volumeniveau wel wat uit de bocht. Het apparaat is met name geschikt voor fijngevoelige muziekliefhebbers die graag op een normaal volumeniveau van liedjes genieten. Tot slot is dit stijlvolle product stevig aan de prijs.

0 Reactie(s) op: Tivoli Audio Music System Home - Luxe designradio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.