TizzBird F10

Door: Maikel Dijkhuizen | 20 juni 2012 14:41

Apps & Software

Smart TV's met geïntegreerde functies om media vanaf netwerkbronnen of externe datadragers af te spelen, zijn vrij duur en kennen de nodige beperkingen. Er bestaan echter ook 'slimme' media­streamers zoals de TizzBird F10 waaraan ook apps kunnen worden toegevoegd. We zijn benieuwd of deze nieuwkomer de zware concurrentiestrijd met andere merken aankan.

TizzBird is onderdeel van de Koreaanse ontwikkelaar VALUEPLUS. Sinds kort richt deze tak zich op de drukbezette markt van mediaspelers. De F10 is een klein onopvallend kastje zonder interne harde schijf. Wel hebt u de beschikking over vier usb-poorten en een SD-kaartlezer om opslagmedia te koppelen. Het mooie hoofdmenu toont een home-cinemaset in een woonkamer. Vanuit hier kunt u alles bereiken. Binnen een apart gedeelte van het menu hebt u toegang tot Android-apps. De media­speler bevat onder meer voorgeïnstalleerde toepassingen van Spotify, Uitzending Gemist, RTL XL en Skype. Met de afstandsbediening is het lastig om de apps te bedienen, maar met een usb-muis werkt het prima. Ook herbergt het menu een browser waarmee u op internet kunt surfen. Het is opvallend dat in de Android-instellingen allerlei verwijzingen naar mobiele toestellen zijn te zien. Slordig is dat binnen dit gedeelte Engels en Nederlands door elkaar worden gebruikt.

TizzBird heeft een ARM Cortex-A9-chipset ingebouwd, die we wel vaker tegenkomen in Android-apparaten. De speler bevat 2 GB flashgeheugen om installaties van apps op te slaan. Niet alle mediabestanden zijn helaas afspeelbaar. Zo weigert het apparaat iso-bestanden van AVCHD-films. Een groot minpunt, want usenet staat vol met dergelijke films. Daarnaast worden DTS-sporen over HDMI merkwaardig genoeg niet doorgestuurd naar onze HD-versterker.

Conclusie

Sommige zaken van deze TizzBird-speler mogen een stuk gebruiksvriendelijker. Media afspelen van netwerkbronnen is bijvoorbeeld zeer omslachtig. Het apparaat herkent niet automatisch gedeelde mappen. Ook neemt het opstartproces vrij veel tijd in beslag, namelijk zo'n vijftig seconden. Overigens is de speler vanuit stand-by wel snel gereed. Hoewel TizzBird een prachtig menu heeft ontwikkeld, kent de F10 jammer genoeg teveel gebreken.

TizzBird F10

Prijs € 129,-

Mediaprocessor ARM Cortex-A9

Geteste firmware-versie V1-23.120314.02

Videoformaten Avi, mkv, mp4, mpg, mov, wmv, flv, ts, m2ts, ifo, iso

Videocodecs Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, xvid, wmv9, h.264, vc-1

Audioformaten Mp3, wav, flac, ape, ogg, aac, DTS, Dolby Digital (Plus)

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, tiff, png

Ondertitels Smi, srt, idx/sub, ssa

In- en uitgangen HDMI 1.3a, composiet, s/pdif (optisch), 4 x usb-host, kaartlezer (SD), ethernet 10/100/1000

Oordeel 4/10

Pluspunten

Vier usb-poorten

Mooi menu

Nederlandse apps

Minpunten

Geen iso's van AVCHD-films

Geen goede doorvoer DTS-sporen

Trage opstarttijd

0 Reactie(s) op: TizzBird F10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.