Tomb Raider studio lanceert nieuwe franchise in 2012

Door: Elmar Rekers | 05 januari 2012 15:02

Video

Crystal Dynamics zal dit jaar een geheel nieuwe gameserie uit de grond stampen. De studio, die momenteel druk bezig is met het afronden van Tomb Raider, kondigt dit donderdag aan op zijn website.

Hoe de game gaat heten en wat we er precies van mogen verwachten laat Crystal Dynamics nog even in het midden. Wel zal de game weer onder de vleugels van Square Enix worden uitgegeven. "We zijn bijzonder enthousiast over dit nieuwe intellectuele eigendom", aldus de studio in de blogpost.

"2012 wordt het grootste en belangrijkste jaar uit onze geschiedenis", zegt studiobaas Darrell Gallagher over het jaar waarin de ontwikkelaar zijn twintigjarig bestaan viert. "We hebben ontzettend veel gamecontent op stapel staan en we kunnen niet wachten om jullie te laten zien waar we allemaal mee komen."

Tomb Raider

Crystal Dynamics kreeg de laatste jaren vooral veel bekendheid door de Tomb Raider-games die ze hebben ontwikkeld. Om het anno 2012 op te kunnen nemen tegen het alom geprezen Uncharted van Naughty Dog slaat de franchise een nieuwe weg in. Tomb Raider, zoals de nieuwe game rond Lara Croft simpelweg heet, verschijnt in de herfst van dit jaar.

0 Reactie(s) op: Tomb Raider studio lanceert nieuwe franchise in 2012

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.