TomTom brengt live verkeersinformatie naar BlackBerry 10

Door: chris-koenis | 25 juli 2013 16:20

Apps & Software

TomTom zal de kaartenapplicatie van BlackBerry 10 (het OS dat op de Z10, Q10 en Q5 draait) per direct gaan voorzien van live verkeersinformatie. Dat maken de bedrijven donderdag bekend.

BlackBerry heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met de Nederlandse fabrikant van navigatiesystemen TomTom. Daarin levert TomTom vanaf nu ook live verkeersinformatie via TomTom Traffic. De afgelopen jaren leverde TomTom enkel kaartinformatie aan BlackBerry, zoals het sinds kort ook doet voor Apple, en al langer voor Samsung en HTC.

Verkeersdata delen

Gebruikers van BlackBerry 10 worden door deze deal via de standaard kaartenapplicatie op het OS live geïnformeerd over actuele verkeerssituaties en daarop aangepaste routes. De BlackBerry 10-bezitters hebben daarbij de optie om vrijwillig hun eigen verkeersdata te delen om het live platform aan te vullen. Dat gebeurt volgens TomTom anoniem.

De uitrol van TomTom Traffic op BlackBerry 10 start per direct. “De contracten zijn getekend en het delen van real-time data is per direct begonnen. We gaan er wel vanuit dat BlackBerry een roll-out plan heeft en dat de verkeersinformatie waarschijnlijk per land wordt uitgerold”, laat woordvoerder Cem Cohen van TomTom weten aan Webwereld.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: TomTom brengt live verkeersinformatie naar BlackBerry 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.