TomTom lanceert langverwachte Android-app

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 04 oktober 2012 11:26

Apps & Software

TomTom heeft donderdag zijn langverwachte applicatie voor Android vrijgegeven in de Google Play Store. Het kaartenpakket voor de Benelux is minimaal 470 MB groot en kost 35 euro.

De app is naar verluidt al jaren in ontwikkeling en werd afgelopen zomer tijdens de IFA-beurs dan ook officieel gepresenteerd. Naast het kaartenpakket voor de Benelux is in de Play Store ook een TomTom West-Europa te vinden. Deze kost 45 euro en is minimaal 2,7 GB groot. Voor de kaarten van heel Europa moet 60 euro worden neergeteld.

Google Maps

TomTom zal op het Android OS vooral moeten opboksen tegen de gratis navigatiedienst in Google Maps. Het grote voordeel van de TomTom-app is volgens de fabrikant dat hiermee volledig offline genavigeerd kan worden. Wil men echter ook voorzien worden van live verkeersinformatie, dan zal een internetverbinding wel noodzakelijk zijn.

TomTom zal aangeschafte kaarten levenslang gratis updaten. Het Nederlandse bedrijf zegt dat het veel diensten standaard in de applicatie heeft verwerkt. Zo worden vaste flitspalen weergegeven, zijn tankstations aangegeven en is TomTom Places in de software gebouwd.

De TomTom-app werkt op de meeste Android-smartphones. Tegenover Computer!Totaal laat het bedrijf echter weten dat de Galaxy S III vooralsnog niet wordt ondersteund. Hiervoor zal de applicatie binnenkort een update krijgen. Hetzelfde lijkt te gelden voor de HTC One X, de Galaxy Nexus en de Galaxy Note II.

0 Reactie(s) op: TomTom lanceert langverwachte Android-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.