Toshiba focust op smart-functies met nieuwe tv's

Door: andre-kies andre-kies | 20 maart 2014 10:50

Internet & Thuis

Toshiba zet zwaar in op smart-functionaliteiten met zijn nieuwe mid-range L3, L5 en L6 televisies. Het bedrijf introduceert daarnaast ook de M7-serie, het meest geavanceerde toestel dat het Japanse bedrijf in aantocht heeft.

De nieuwe L3 is bedoeld voor televisiekijkers die veel aansluitmogelijkheden en een ruimer aanbod aan content zoeken. Iedereen die nog niet bekend is met smart tv kan met de L3-modellen uit de voeten. De full hd led-televisies komen uit in het eerste kwartaal van dit jaar en zijn te koop met een beeldscherm van 32 inch of 48 inch.

De modellen hebben een reeks vooraf geïnstalleerde applicaties en verschillende video-on-demanddiensten. Op de mediaspeler van de televisie kunnen foto's en films worden afgespeeld vanaf bijvoorbeeld een usb-stick. De L3 heeft drie hdmi-poorten en een ondersteuning voor wifi. Over de prijs is nog niets bekend.

Online met L5

De L5 toestellen beschikken over een full hd-paneel, een 3D-ondersteuning en focussen zich op het gezin en audiovisuele ervaring. Met de modellen, die komen in een 40 inch en 48 inch-uitvoering, kunnen webpagina's bezocht worden en opgeslagen. Ze hebben video-on-demanddiensten om snel content af te spelen en te streamen, en 2D-beelden moeten zonder enige moeite omgezet kunnen worden naar 3D. De L5 heeft ingebouwde wifi en is in mei verkrijgbaar vanaf 599 euro.

Extra opties L6

De L6-serie van Toshiba is bedoeld voor televisiegebruikers die toegang willen tot geavanceerde opties. De 'smart tv cloud' van Toshiba biedt een uitgebreide gebruikersinterface, waarop MediaGuide Replay te vinden is. Deze dienst slaat, op basis van wat er wordt bekeken door gebruikers, automatisch programma's op en maakt daar afspeellijsten van.

Met de L6 kan een programma gepauzeerd worden, om deze later af te kijken. De geluidsscheidingstechnologie die is aangebracht op de L6-modellen maakt het mogelijk om afzonderlijke geluiden aan te passen. Zo kan het commentaar bij sportuitzendingen zachter gezet worden en de achtergrondengeluiden harder. De formaten variëren van 32 inch tot 47 inch en komen naar verwachting eind mei beschikbaar vanaf 499 euro.

M7-serie meest compleet

Van alle nieuwe geïntroduceerde televisies, is de M7-serie het meest geavanceerd. De serie kent drie full hd 3D-schermformaten die oplopen tot 55 inch, waarbij de beeldkwaliteit wordt ondersteund door dunne direct led-verlichting. Nieuwe technologie van Toshiba (CEVO Picture) levert volgens de ontwikkelaar scherpere en intensere beelden af.

De M7-serie is uitgerust met twee 15 watt stereospeakers en smart tv cloudservices. Hierop kan elk gezinslid zich persoonlijk aanmelden om zijn eigen entertainmentkanaal te openen. Zo blijven interesses van familieleden gescheiden. De modellen komen aan het eind van het tweede kwartaal uit en hebben een adviesprijs vanaf 899 euro.

0 Reactie(s) op: Toshiba focust op smart-functies met nieuwe tv's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.