Toshiba-tablet heeft twee touch-schermen

Door: ernst-jan-hamel | 21 juni 2010 16:25

Nieuws

De Libretto W100 van Toshiba heeft twee aanraakschermen, waarvan één kan dienen als virtueel toetsenbord. Toshiba noemt het zelf een laptop, maar anderen spreken van een tablet.

Dichtgeklapt lijkt de Libretto W100 op een netbook, maar na openen kan het apparaat ook doorgaan voor een tablet met twee led-backlight aanraakschermen van 7 inch. Zet je het apparaat vervolgens neer als een laptop, dan lijkt het weer op een kleine netbook met een virtueel toetsenbord.

Toshiba spreekt zelf van een "dual-screen laptop in zakformaat draaiend op Windows 7" met een Intel Pentium U5400-processor. Maar vanwege de vorm en de naam (Libretto betekent 'boekje' in het Italiaans) wordt de Libretto W100 in de eerste commentaren ook beschreven als e-reader of tablet. Toshiba heeft die naam jaren gevoerd voor zijn reeks kleine notebooks, ver voor de opkomst van netbooks.

Eigen e-bookstore

De W100 kan content zowel over één als over twee schermen vertonen, en ook schakelen tussen portrait- en landscapemodus (liggend of staand). Toshiba zegt van plan te zijn e-books te verkopen in een eigen e-reader applicatie. De W100 houdt het drie uur uit op zijn ingebouwde accu en gaat 1199 euro exclusief btw kosten.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Toshiba-tablet heeft twee touch-schermen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.