Touchpad Blocker 1.3

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 08 maart 2011 16:37

Apps & Software

De touchpad is een zeer handig onderdeel van uw laptop, maar het zorgt ook nog wel eens voor ongelukjes. Een stukje handpalm tegen de touchpad laat de muis ineens verspringen, met alle gevolgen van dien (zeker wanneer u blind typt). Touchpad Blocker verhelpt dat.

Touchpad Blocker doet in precies was het belooft: het blokkeert de werking van de touchpad op momenten dat u dat wilt. U kunt ervoor kiezen om het programma automatisch te laten starten met Windows, hetgeen wellicht niet handig lijkt omdat u de touchpad af en toe toch wel wilt gebruiken. Om die reden kunt u de werking in- en uitschakelen met een (zelfgekozen) toetscombinatie, zodat u de touchpad tijdelijk weer kunt activeren. Het programma doet nog iets meer dan de touchpad simpelweg aan- en uit zetten. U kunt namelijk ook bepalen wat de grens is in milliseconden, oftewel hoe kort een aanraking moet zijn om hem als zijnde per ongeluk te registreren. Ook kan het programma een geluidje laten horen wanneer een klik op de touchpad geblokkeerd wordt. Deze functie zorgt ervoor dat u zich bewust wordt van het feit dat u de touchpad wel degelijk eens per ongeluk aanraakt.

Het programma is compact, maar zéér krachtig.

Touchpad Blocker is een minuscuul programma, dat perfect doet wat het moet doen. Het enige echte nadeel is wellicht dat u het moet installeren, terwijl het juist bij dit programma wel fijn zou zijn als u het bij u kon dragen op een usb-stick.

Touchpad Blocker 1.3

Freeware

Taal Engels

Medium 387 KB download

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 793 KB harde-schijfruimte

Maker Karpolan

Oordeel 9/10

Pluspunten

Touchpad efficiënt blokkeren

In- en uitschakelen met toetsencombinatie

Aanraaktijd instellen, voor optimaal gebruik

Minpunten

Niet draagbaar

Niet Nederlandstalig

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: Touchpad Blocker 1.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 5 januari 2015 11:42 Anoniem
    Bij de download wordt een virus gevonden en dus wordt de download gestopt.

    Slechte zaak.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.