Transcend StoreJet 25D3

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 10 september 2010 10:03

Internet & Thuis

Usb 3.0 belooft een forse prestatieverbetering ten opzichte van usb 2.0. De StoreJet 25D3 is volgens Transcend zo’n tweeënhalf keer zo snel als een usb 2.0 externe harde schijf.

De Transcend StoreJet 25D3 is een stuk compacter dan de eerder geteste LaCie Rugged USB 3.0 en heeft een onopvallende zwarte behuizing. Transcend levert een fluweelachtig zakje mee die de behuizing beschermt tegen krassen. De externe usb 3.0-schijf van Transcend wordt aangesloten met een usb 3.0-kabel in combinatie met een extra usb-kabel voor voeding voor als de usb 3.0-poort niet genoeg vermogen levert.

De StoreJet 25D3 heeft een simpele behuizing.

Prestaties

De StoreJet blijkt een stuk langzamer te zijn dan de LaCie Rugged USB 3.0. Zowel de lees- als schrijfsnelheden bedragen 86 MB/s, bij kleinere bestanden daalt dit tot zo’n 34 MB/s. Als we de schijf aansluiten via usb 2.0 zien we lees- en schrijfsnelheden rond de 31 MB/s. Grappig is dat het statusledje blauw is bij een usb 3.0-verbinding en oranje bij een usb 2.0-verbinding.

Conclusie

De Transcend is een compacte externe harde schijf die door usb 3.0 een stuk sneller is dan usb 2.0 schijven. Toch hebben we al snellere schijven getest. De snelheden kloppen wel netjes met de op de verpakking vermelde claim dat de schijf ongeveer tweeënhalf keer zo snel is als usb 2.0-exemplaren.

Transcend StoreJet 25D3 500 GB

Prijs € 85,-

Garantie 3 jaar

Oordeel 7/10

Pluspunten

Compact

Duidelijk statuslampje

Minpunten

Langzamer dan bijvoorbeeld schijf van LaCie

0 Reactie(s) op: Transcend StoreJet 25D3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.