TreeSize Free 2.51

Door: guus-crone | 30 augustus 2011 13:56

Apps & Software

De meeste harde schijven die momenteel gebruikt worden hebben een behoorlijke opslagcapaciteit. Maar ondanks de grote opslagruimte raakt een schijf toch soms snel vol. Om ervoor te zorgen dat u voldoende opslagcapaciteit overhoudt, zult u schijfruimte vrij moeten maken. Een programma waarmee u snel inzicht krijgt in uw schijfgebruik is Treesize Free.

De opslagcapaciteit van harde schijven blijft groeien, maar daardoor verandert ook de manier waarop we met die ruimte omgaan. We slaan meer muziek en films op in een betere kwaliteit dan voorheen, en krijgen daarmee ook een grotere bestandsomvang dan voorheen. Hierdoor kunnen de huidige harde schijven even snel vol raken als de kleinere exemplaren die we enige jaren geleden nog gebruikten. Wanneer de schijf te vol raakt, zult u schijfruimte vrij moeten maken. Bovendien is het van belang dat er minimaal 15% vrije schijfruimte is om een defragmentatie uit kunnen te voeren. Een programma waarmee u snel inzicht kunt krijgen in uw schijfgebruik is TreeSize Free. Het gebruik is eenvoudig: u klikt met uw rechtermuisknop op een map of partitie, en in het contextmenu kiest u de optie TreeSize Free. Al snel krijgt u een inventarisatie te zien van het schijfgebruik. U navigeert door het venster op dezelfde manier als u dat in Verkenner doet. Daarbij hebt u veel opties om de resultaten te sorteren en te bekijken. Zo kunt u sorteren op grootte of naam, kiezen voor weergave in gigabytes, megabytes, kilobytes, of percentages, of weergave van het aantal bestanden, en de mate van compressie. Met behulp van TreeSize Free zal snel duidelijk worden waar u eventueel ruimte op uw schijf vrij kunt maken.

TreeSize laat snel zien waar het grootste schijfgebruik plaatsvindt.

TreeSize Free 2.51

Taal Engels

Download 2,8 MB

OS Windows XP/2003/2008/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Werkt snel

Biedt veel sorteer- en weergaveopties

Minpunten

Geen Nederlandse versie beschikbaar

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: TreeSize Free 2.51

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.