Trend Micro: 'BlackBerry is veiligste smartphone'

Door: Elmar Rekers | 13 april 2012 10:06

Nieuws

BlackBerry 7 is het veiligste mobiele besturingssysteem voor bedrijven. Dat concludeert onderzoeksbureau Trend Micro. Het OS van RIM wordt gevolgd door iOS, Windows Phone en hekkensluiter Android.

Volgens Trend Micro wist BlackBerry 7 de andere drie mobiele besturingssystemen te verslaan bij verschillende veiligheidstesten. Vooral de ingebouwde firewall is volgens de onderzoekers van een 'zeer hoog' niveau.

BlackBerry 7 werd beoordeeld met een score van 2,89 en wordt op afstand gevolgd door Apples iOS (1,70) en Windows Phone 7.5 (1,61). Android werd het laagst beoordeeld met een score van 1,31. Trend Micro wijst de 'grote vrijheid' aan als een van de 'dodelijke vallen' op het besturingssysteem.

Onveilige software

"Het Android-systeem maakt het voor gebruikers mogelijk om vrijwel alles op het toestel aan te passen. Die geweldige functionaliteit maakt het echter ook voor derden mogelijk om onveilige software te uploaden en te installeren, waardoor Android behoorlijk kan worden aangepast", aldus het rapport van Trend Micro.

De onderzoekers maken hierbij wel de kanttekening dat bij het onderzoek het enigszins verouderde Android 2.3 (Gingerbread) onder de loep is genomen. Daar waar ze de nieuwste versies van BlackBerry, Windows Phone en iOS hebben gebruikt. Volgens Trend Micro is hiervoor gekozen omdat Android 2.3 nog altijd de meest gebruikte Android-versie is.

0 Reactie(s) op: Trend Micro: 'BlackBerry is veiligste smartphone'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.