Trust 18482 accupack voor smartphone en tablet

Door: matthijs-van-den-broek | 05 december 2013 09:30

Review

Met je smartphone kun je alles, totdat ie leeg is. Als je niet in de buurt bent van een stroomvoorziening, is een noodbatterij heel handig. Trust heeft er meerdere en we testten de 18482 met een vermogen van 5200 mAh.

In de verpakking van de Trust 18482 5200 mAh vind je een kabel met mini-usb aansluiting en de accu zelf. Trust is zo handig geweest om het ding alvast voor je op te laden, dus je kunt direct beginnen met het bijladen van je iPhone of andere gadgets.

Op de Trust 18482 zitten twee USB-aansluitingen aan de achterkant en een mini-USB aansluiting. Het apparaat heeft als afmetingen 76 mm x 56 mm x 25 mm. Heel handig aan het apparaat zijn de led-lampjes aan de bovenkant die aangeven hoeveel power de accu nog heeft, zodat je weet wanneer je moet bijladen.

Modernere telefoons en helemaal smartphones in het hogere segment, hebben vaak zware accu's (van vaak dik over de 2000 mAh); de Trust 18482 is zeer geschikt als noodlader voor zowel tablet als smartphone. Helemaal vol krijg je een iPad (de nieuwe Air heeft 8820 mAh aan accucapaciteit) niet, maar je komt dus wel een heel eind.

Test: iPhone 4S

Hoe vaak en hoeveel je kunt laden met een extern batterijpack heeft alles te maken met de accucapaciteit, maar ook met de kwaliteit van de accu in je apparaat. Om een indicatie te geven testten we de Trust 18482 5200 mAh accupack met een iPhone 4s.

Het apparaat zat helemaal vol. We begonnen met laden om 07:53 bij een accustand van 41 %. Toen we een kwartier later keken om 08:08 was het iPhone 4S accupercentage gestegen tot 61 %. dat is dus 20 procent per kwartier. Een hele nette krachtige score, die je vooral in noodgevallen een prettig gevoel zou moeten geven: je iPhone is snel weer bij bloed met dit accupack.

Dagelijks gebruik

We hebben hier op de website van Computer!Totaal meerdere externe accupacks getest, onder andere deze van Verbatim. Vergelijken we het dagelijks gebruik van de Trust 18482 5200 mAh accupack met de Verbatim, dan vinden we vooral het gewicht van de Trust wat aan de hoge kant. Verder is de Verbatim wat handiger afgewerkt met matrubber terwijl de Trust glanzend en glad is afgewerkt. Het formaat van de Trust is een nadeel: het apparaat is wat dik en zwaar, en daardoor minder handzaam om altijd bij je te hebben in een (hand)tas.

0 Reactie(s) op: Trust 18482 accupack voor smartphone en tablet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.