Tstand 2 - Tablet kijken zonder handen

Door: Jeroen de Jager | 28 mei 2021 15:37

Review

Tablets zijn ideaal om films en series op te kijken in bed of op de bank. Probleem is alleen dat je dan je tablet vast moet houden. De Tstand 2 doet dat voor je en kan ook als bureaustandaard fungeren.

Tstand 2

Prijs € 54,- korting via Kickstarter (normale prijs 88 euro) inclusief verzendkosten
Afmetingen 38 x 24 x 6 cm (ingeklapt), hoogte bij bureaugebruik: 16 cm
Gewicht 547 gram
Website wwww.kickstarter.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Degelijk
  • Universeel te gebruiken
  • Simpele werking
  • Minpunten
  • Vette vinger-gevoelig
  • Geen hoogteverstelling

De Tstand 2 is lekker eenvoudig én universeel te gebruiken. De verstelbare houder slikt vrijwel elke smartphone, e-reader of tablet. In theorie past de 12,9-inch iPad Pro er zelfs in maar dan komt er zoveel speling op de verstelbare arm dat ik dat niet zou aanraden. Ook moet je uitkijken met al te dikke hoesjes. Normale leren of kunststof hoesjes gaan prima en ook hoesjes met een flap voorop passen nog. Dikker moet je echt niet gaan.  

Een flinke tablet blijft dankzij de grote voet prima op je buik en borst staan tijdens het binge-watchen.

Tweezijdig gebruik

De Tstand 2 kun je aan twee kanten gebruiken dankzij de verdraaibare houder-arm. Met de pootjes naar beneden is hij geschikt voor gebruik op de bank of in bed. Het ‘frame’ van de Tstand 2 rust dan op je borst. Met de pootjes naar boven is hij geschikt voor gebruik op een tafel of bureau. Zo komt je tablet beter op ooghoogte en kun je er een los bluetooth-toetsenbord bij gebruiken om hem als een laptop te gebruiken. Enige nadeel van de houder-arm is dat hij niet in hoogte verstelbaar is. De onderkant van je tablet of smartphone blijft altijd op dezelfde hoogte. Voor bureaugebruik is dat geen probleem, bij liggend gebruik mis je dat soms.

Met de pootjes omhoog is de Tstand 2 een prima bureauhouder voor je laptop.

 Rubberen afwerking 

De Tstand 2 is voorzien van een rubber coating. Dat geeft een wat luxer gevoel dan kaal plastic alleen maakt het hem wel gevoelig voor vette vingers. Dat ziet er na een tijdje wat minder luxe uit. De houder-arm is verstelbaar dankzij een paar post-elastieken. Dat lijkt misschien wat gammel maar in de praktijk zit alles tot en met de 10,9 inch iPad Air er heel stevig in. Ook het rubberen inzetstuk voor bij gebruik met smartphones is voelt heel degelijk evenals het draaimechanisme van de houder-arm. 

Voor smartphones is een los rubberen inzetstuk nodig.

 Kickstarter-upgrades 

De versie van de Tstand 2 die ik heb getest was nog een vroege productieversie. Er loopt op dit moment een Kickstart-campagne voor en daarmee zijn al wat extraatjes ‘unlocked’ die ik nog niet kon testen. Allereerst krijg je er nu rubber voetjes bij die ik tijdens het testen van mijn versie heel erg miste bij bureaugebruik. Zonder rubber voetjes verschuift de standaard te makkelijk bij touchbediening. Daarnaast krijg je er extra elastiekjes bij. Volgens de makers gaan die elastiekjes in ieder geval 1-2 jaar mee afhankelijk van hoe vaak je de Tstand 2 gebruikt. Dat scheelt weer elastiekjes bietsen bij de postbode.

Conclusie

De Tstand 2 is zeker geen onmisbaar hulpje maar wel heel handig, zeker als je veel op de bank of in bed ligt te kijken of te lezen. De tijdelijke aanbiedingsprijs via Kickstarter maakt hem interessant. De prijs zonder die korting vind ik aan de hoge kant. Ideaal om iemand cadeau te doen en dan lekker zelf gebruiken!

0 Reactie(s) op: Tstand 2 - Tablet kijken zonder handen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.