Tumblr

Door: Robbert Brus | 14 september 2012 11:29

Overige elektronica

Tumblr is een snelgroeiend en makkelijk microblog à la Twitter. In plaats van korte tweets, of lange weblogs zoals op WordPress, richt Tumblr zich op korte multimedia-berichten. Zo kunt u tekstberichten, weblinks, audio- en videofragmenten, maar vooral foto's met anderen delen op uw microblog.

Tumblr heeft dezelfde mogelijkheden als zijn concurrenten, maar heeft wel een andere manier voor het plaatsen van berichten. Voordat u een blog kunt aanmaken, moet u eerst aangeven onder welke categorie deze valt. Er zijn er zeven categorieën: afbeelding, chat, citaat, tekst, link, audio en video. Gelukkig kunt u binnen één account meerdere blogs aanmaken, zodat u uiteindelijk niet maar een van de zeven categorieën hoeft te kiezen.

Tumblr is ook handig om anderen te volgen.

Dashboard

Op het dashboard (de hoofdpagina) kunt u uw account beheren. U kunt hier koppelingen met Twitter en Facebook maken, of het thema aanpassen. Er zijn vele gratis en enkele betaalde thema's (premium) waar u uw favoriet uit kunt kiezen.

Op het dashboard kunnen de blogsites worden beheerd.

Naast de microblogwebsite, heeft Tumblr ook apps en plug-ins om u zo de mogelijkheid te geven, waar u ook bent, berichten te posten. Naast het actief delen van interessante media, kunt u ook passief met Tumbler aan het werk. Het is heel gemakkelijk om andere mensen, merken of media te volgen. Het werkt vergelijkbaar met het retweeten van tweets op Twitter. Druk op Reblog, en u plaatst het bekeken microblog op uw eigen Tumblr-blog.

Tumblr

Taal Engels

OS n.v.t.

Pluspunten

Gemakkelijk in gebruik

Kan met één account meerdere blogs maken

Standaard subdomeinen (uwblog.tumblr.com)

Minpunten

Voegt weinig toe als u al een concurrerende blogdienst gebruikt

0 Reactie(s) op: Tumblr

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.