Turtle Beach Ear Force Atlas Titanfall - Gaming headset voor pc en Xbox

Door: lennart-koster | 17 juli 2014 12:35

Review

Turtle Beach is al geruime tijd een belangrijke speler in de markt van de gaming headsets. Ze hebben een uitgebreid assortiment binnen alle prijssegmenten en uiteraard blijven ze hun aanbod vernieuwen. Dat hebben ze nu ook gedaan met de nieuwe Turtle Beach Ear Force Atlas Titanfall.

Turtle Beach Ear Force Atlas Titanfall

Prijs:

€140,-

Geschikt voor:

Pc

Xbox 360

Xbox One

Aansluitingen:

3,5 mm aux

Usb

Xbox Chat Cable

6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Helder geluid
 • Stoer design
 • Ventileert goed
 • Instructies
 • Robuust
 • Minpunten
 • Bas
 • Comfort

Geschikt voor pc, Xbox 360 en Xbox One

Het is niet geheel onlogisch dat ze voor de naam "Titanfall" hebben gekozen. Deze game is namelijk uitgebracht op alle consoles waar de headset ook geschikt voor is: pc, Xbox 360 en Xbox One.

Wel moet je nog een kleine update uitvoeren op je Xbox One om hem ook daarop te kunnen gebruiken. Dat komt omdat je er een Audio Adapter bij krijgt waarmee je direct vanuit je Xbox One-controller het geluid kan bedienen. Gelukkig is het zo geregeld en krijg je er goede begeleiding bij: een boekje met instructies zorgt ervoor dat je in een paar stappen de juiste update geïnstalleerd hebt. Lees ook: De 12 beste pc games van 2014.

De bijgeleverde Audio Adapter vereist wel een update voor je Xbox One voor je hem kan gebruiken.

Bij de headset krijg je een aantal kabels meegeleverd. Deze kabels zorgen ervoor dat je de Turtle Beach op alle consoles aan kan sluiten. Dit is soms nog een hele onderneming. Je krijgt een boekje meegeleverd waar alle mogelijke manieren om de headset aan te sluiten te vinden zijn. Er staat door middel van afbeeldingen aangegeven hoe je de Turtle Beach op de door jou gewenste manier moet aansluiten. Het blijkt dus al snel dat Turtle Beach je zo goed mogelijk wilt helpen bij het installeren van je headset, en dat is maar goed ook. Zeker bij het aansluiten op de Xbox One of Xbox 360 is het nog een flink gedoe.

De Turtle Beach Titanfall in gebruik

Turtle Beach heeft een goede naam opgebouwd voor wat betreft gaming headsets. Het zijn kwalitatief goede headsets die zowel goed geluid leveren als een stevige behuizing hebben. Dat merk je ook bij deze Titanfall-editie. Het geluid is helder en levensecht. Wel blijft de bas op de achtergrond. Pas bij een hoger volume en een écht diepe bas komt dit tot leven. Dit had nou juist in games wel iets meer mogen zijn voor toffe effecten tijdens explosies of tijdens het racen met een Amerikaanse 'Muscle Car'.

Wel zorgt het heldere geluid ervoor dat je alle geluiden goed kan onderscheiden: een tegenstander aan je linkerkant hoor je dus direct en dat zorgt er weer voor dat je snel kan handelen als je verwikkeld zit in een felle strijd. Daarnaast onderscheid je goed het geluid tussen chat en game. Als je ondertussen met je mede-gamers aan het praten bent kan je elkaar ondanks de spelgeluiden goed verstaan.

Je kunt het volume van het spel en van het chatten apart van elkaar regelen met de bijgeleverde externe geluidsregelaar. Deze zit aan de kabel van de headset. Je kan via dit apparaatje overigens ook nog je microfoon uitzetten en de aansluiting voor de zogenoemde chat-kabel die verbonden is met je Xbox-controller bevindt zich hier.

De externe geluidsregelaar maakt dat je nog sneller je volume kan bedienen.

Je medespelers kunnen je overigens goed horen. De microfoon is erg helder en ruis wordt goed weg gefilterd. Het is alleen niet altijd even handig dat je de microfoon niet weg kan draaien. Hij zit aardig geforceerd op één plek voor je mond. Wil je hem dus uit de buurt hebben, dan ben je bijna verplicht om hem uit je headset te trekken.

Wil je de microfoon wegdraaien van je mond, dan ben je bijna verplicht om hem te ontkoppelen van de headset.

Design en comfort van de Turtlebeach Titanfall

De headset is qua design aangepast op het spel Titanfall en daarmee ziet hij er stoer uit. De grote oorschelpen zijn zwart met rood terwijl de pootjes grijs zijn. Het hoofdkussen is weer zwart. Ook de print die erop zit maakt dat het een toffe headset is. De headset is zo stevig dat het lijkt alsof hij tegen een behoorlijk stootje kan. Niet onbelangrijk natuurlijk, als je zo nu en dan eens een potje online gamen verliest.

Wat betreft comfort blinkt de headset wat minder goed uit. Zeker als je een wat breder hoofd hebt, zit de headset al snel te strak om hem een paar uurtjes op te hebben. Hij drukt dan echt tegen je hoofd aan en dat zit niet prettig. Ook kan je de pootjes niet ver uitschuiven waardoor hij, bij een wat groter hoofd, al snel wat te kort kan schieten. Dit doet het comfort zeker niet goed.

Als hij wel op je hoofd past, dan sluit hij goed af en wordt het ook niet erg warm op je oren. Hij ventileert lekker. Helaas hebben ze wat betreft comfort wat steekjes laten vallen en het lijkt erop dat ze dit hebben gedaan omwille van de bouwkwaliteit, want hij oogt ijzersterk.

De bouwkwaliteit gaat ten koste van het comfort, en dat is zonde.

Conclusie

De geluidskwaliteit van deze Turtle Beach is goed. Ondanks de bas die wat achter blijft, is het wel helder en kan je de verschillende geluiden in een spel goed van elkaar onderscheiden. De externe geluidsregelaar, waarmee je zowel het geluid van het spel als van het chatten harder of zachter kan zetten, is erg handig. Deze punten duiden op een goede headset, maar dan moet je een niet al te groot hoofd hebben. Comfort is zeker voor de gamers die langere tijd achtereenvolgend gamen erg belangrijk en net op dit punt laat de Turtle Beach Titanfall wat steekjes vallen. Probeer deze headset dus zeker eerst uit voor wat betreft comfort voordat je hem aanschaft.

1 Reactie(s) op: Turtle Beach Ear Force Atlas Titanfall - Gaming headset voor pc en Xbox

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 juli 2014 07:57 Anoniem
  72 Euro bij Amazon.de
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.