Turtle Beach Ear Force Z60 - Gamen met surround sound

Door: lennart-koster | 09 december 2014 10:58

Review

Online gamen is hot. Niet alleen op consoles, maar ook op computers wordt veel gegamed. Met de opkomst van sites als Humble Bundle en kortingen via Steam wordt gamen voor steeds meer mensen betaalbaar. Uiteraard hoort bij online gamen een goede headset, zoals deze Turtle Beach Ear Force Z60.

Turtle Beach Ear Force Z60

Prijs:

€ 79,99

Frequentiebereik:

20 Hz – 20 kHz

Gewicht:

266 gram

Diameter speakers:

60 mm

Virtueel geluid:

DTS Headphone X

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Geluidskwaliteit
  • Gewicht
  • Externe regelaar
  • Comfortabel
  • Minpunten

Ga je op zoek naar een nieuwe headset, dan kom je al snel uit bij het merk Turtle Beach. Dit merk heeft headsets in elke prijscategorie, welke over het algemeen bekendstaan als goede headsets. Er is een aantal algemene punten waar een headset aan moet voldoen. Allereerst natuurlijk de geluidskwaliteit, zowel van de headset zelf maar ook van de microfoon. Daarnaast is het ook belangrijk dat de headset goed blijft zitten, stevig is, en vooral ook comfortabel is. Als je een paar uur aaneengesloten gamet, moet de headset wel goed zitten. Lees ook: 3 betaalbare videokaarten om in full hd te gamen.

Stevige maar toch flexibele headset

Zodra je de headset in je handen neemt, merk je direct dat het gewicht meevalt. Hij weegt 266 gram en dat merk je tijdens het dragen. De Z60 is een stuk minder aanwezig dan zwaardere headsets waardoor je hem wat dat betreft lang achter elkaar kan dragen. Dit relatief lage gewicht komt waarschijnlijk omdat de headset volledig van plastic is. Dit voelt niet erg luxe aan, maar het voldoet prima en heeft dus ook zo zijn voordelen.

De headset is geheel van plastic, dat maakt hem erg licht.

Je kan de headset groot genoeg maken voor vrijwel iedere gebruiker. Hij is op elke afgestelde grootte goed flexibel en stevig. Samen met de comfortabele stoffen oorkussens kan je urenlang gamen zonder dat de headset begint te irriteren. De oorkussens laten weinig omgevingsgeluid binnen, waardoor je ongestoord kunt gamen. Ook de geluiden van jouw games worden goed afgeschermd voor jouw omgeving.

De oorkussens en de flexibiliteit zorgen voor een goed comfort.

Verrassend goede surround sound aanwezig

Turtle Beach promoot deze headset als surround sound headset. Het blijft alleen de vraag hoe dit in de praktijk tot uiting komt. Toch heeft Turtle Beach ervoor kunnen zorgen dat je écht het idee krijgt dat je in een spel zit zodra je de Ear Force Z60 op je hoofd zet. Voor, achter, links en rechts hoor je geluiden. Zeker als je het volume wat opschroeft, hoor je geluiden die je niet eerder hebt gehoord in je favoriete game, zoals bijvoorbeeld wapperende vlaggen in Borderlands 2.

De surround sound komt het beste tot zijn recht bij first-person spellen. Toch is het geluid bij andere games ook heel erg gaaf. Bij race-spellen hoor je bijvoorbeeld het gebrom van de motor dat erg goed wordt weergegeven.

Het goede geluid komt onder andere door de externe geluidsregelaar die meegeleverd wordt. De hoofdtelefoon sluit je ook niet aan door middel van een 3,5 mm aux-aansluiting, maar via een usb-aansluiting. Aan de usb-kabel zit de externe geluidskaart en geluidsregelaar, en vervolgens doe je daar de aux-kabel van de hoofdtelefoon in. Zo ben je dus niet afhankelijk van hoe goed de geluidskaart in je computer of laptop is en kan je dus uitgaan van een goed geluid, op welke computer dan ook.

De externe geluidsregelaar zorgt mede voor een goede geluidsweergave.

Prima, heldere microfoon op de Ear Force Z60

Ook de microfoon produceert goed geluid. Je medespelers verstaan je goed en helder, waardoor je niets hoeft te herhalen of hard hoeft te praten. Een groot voordeel is ook dat je de microfoon niet dicht bij je mond hoeft te plaatsen om goed verstaanbaar te zijn. Ook met een aantal centimeter van je mond af ben je gewoon goed verstaanbaar. Zo zit je ook niet telkens in de microfoon te hijgen.

De microfoon geeft een helder en goed geluid weer.

De microfoon is erg flexibel. Wil je dus even de microfoon weg hebben om een slok van je koffie te nemen, dan duw je hem gemakkelijk weg. Je hebt hem dan snel weer in de juiste positie geplaatst.

Conclusie

De Turtle Beach Ear Force Z60 komt heel goed uit de bus. Er zijn weinig nadelen aan de headset. Het enige dat je misschien als nadeel kan zien, is dat hij compleet van plastic is. Dit heeft wel weer als voordeel dat hij erg licht is. Hij zit voor een geruime tijd comfortabel waardoor je lang aan één stuk door kan gamen. De externe geluidsregelaar en de goede luidsprekers in de headset produceren een goede geluidskwaliteit. Ben je dus een flinke gamer en heb je wat geld over voor een goede headset, dan is dit zeker het overwegen waard.

0 Reactie(s) op: Turtle Beach Ear Force Z60 - Gamen met surround sound

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.