Tv kijken en opnemen via uw pc

Door: Maikel Dijkhuizen | 29 juli 2011 16:46

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

6. Tv kijken

Ga in het menu naar Tv / live-tv, waarna er direct beeld verschijnt. Gebruik een afstandsbediening van Windows Media Center om de kanalen te bedienen. Soms leveren fabrikanten van tv-tuners ook een afstandsbediening mee. Mocht u hierover niet beschikken, dan gebruikt u het toetsenbord van de computer. Typ met de numerieke toetsen het gewenste kanaal en bevestig met een druk op Enter. Handig is dat u live-uitzendingen pauzeert via 'time shifting'. Gebruik de rechtermuisknop om informatie over programma's op te vragen.

7. Tv-gids

Windows Media Center haalt vanzelf een tv-gids op. Navigeer naar Tv / gids om die te raadplegen. U ziet een uitgebreide tabel met alle zenders en bijbehorende programma's die de komende uren worden uitgezonden. Klik op een uitzending om aanvullende informatie te lezen. U kunt ook op een zender klikken, waarna u het volledige programma-aanbod krijgt voorgeschoteld. Bent u geïnteresseerd in specifieke onderwerpen? Klik dan aan de linkerkant op Categorieën weergeven en kies het gewenste onderwerp.

8. Opnemen

Met de tv-gids is opnemen van uitzendingen niet moeilijk. Als u het beeld meteen wilt vastleggen, klikt u op het televisieprogramma dat momenteel bezig is. Vervolgens gebruikt u de rode opnameknop aan de linkerkant van de afspeelknoppen. Deze knop is alleen zichtbaar als het dialoogvenster van Windows Media Center voldoende is uitvergroot. Wanneer u weer op de opnameknop klikt, neemt de software komende afleveringen van het betreffende televisieprogramma automatisch op. Gebruik de knop nogmaals om de opname te beëindigen.

9. Opnames plannen

U kunt ook vooraf aangeven welke televisieprogramma's u wilt opnemen. Klik in de tv-gids op een uitzending om gegevens tevoorschijn te halen. Gebruik de knop Opnemen, zodat u eenmalig een aflevering vastlegt. Mist u iedere week een leuk tv-programma? Klik dan op Serie opnemen, waarna Windows Media Center toekomstige uitzendingen op uw harde schijf bewaart. Uw pc moet hiervoor natuurlijk wel aan staan. Alleen als u beschikt over een dubbele tv-tuner, is het mogelijk om tijdens een opname naar andere kanalen te kijken.

10. Opnames terugkijken

U gebruikt Windows Media Center ook om opgenomen materiaal terug te kijken. Ga in het hoofdmenu naar Tv / tv-opnamen en bestudeer het opnamearchief. U sorteert de video's op uitzenddatum of titel. Klik op Afspelen om de gewenste uitzending weer te geven. Tv-programma's die u al hebt gezien, verwijdert u desgewenst. Verder is het mogelijk om een nieuwe opname toe te voegen. Ook toekomstige opnames staan in dit menu vermeld onder geplande opnames weergeven. Programma's die in de wachtrij staan, kunt u eventueel annuleren.

0 Reactie(s) op: Tv kijken en opnemen via uw pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.