Tv kijken en opnemen via uw pc

Door: Maikel Dijkhuizen | 29 juli 2011 16:46

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

11. Opslaglocatie

Standaard bewaart Windows Media Center opgenomen uitzendingen op de C-schijf. Vaak is het slim om een andere partitie of een ander opslagmedium te selecteren. Ga in het hoofdmenu naar Taken / instellingen / Tv / Recorder / Opslag voor recorder. Geef aan welke locatie u voortaan wilt gebruiken, dit kan ook een externe harde schijf zijn. U ziet precies hoeveel uur televisie u kunt bewaren op het betreffende schijfstation. Wijzig naar eigen inzicht de hoeveelheid ruimte die u voor tv-programma's wilt reserveren. Bevestig met Opslaan.

12. Overige instellingen

Wijzig een aantal instellingen om opslagruimte te besparen. Ga naar Taken / instellingen / Tv / Recorder / Standaardwaarden voor opnamen. Geef hier aan hoelang u opnames wilt bewaren, bijvoorbeeld een week of tot u hem hebt bekeken. Ook selecteert u hoelang voor een uitzending de opname moet starten, om zeker te weten dat u de volledige aflevering vastlegt. Bij series geeft u aan dat u herhalingen buiten beschouwing wilt laten. Tenslotte is het mogelijk om een limiet in te stellen voor het aantal opgeslagen tv-programma's.

Opnemen met digitale ontvanger

Met de juiste apparatuur neemt u programma's rechtstreeks op, zonder dat u gebruikmaakt van een computer. Aanbieders van televisiepakketten verhuren of verkopen digitale tv-ontvangers waarin u een smartcard kunt stoppen. Een tv-ontvanger is echter ook prima te combineren met een recorder.

Kostenplaatje

De prijzen verschillen. KPN verhuurt voor vier euro extra per maand de zogeheten Digitenne Recorder, Ziggo biedt met het duurste pakket ook een recorder aan. De eenmalige kosten bedragen hiervoor € 459,-. Dit komt bovenop het standaardabonnement van € 16,95 per maand. UPC kan niet achterblijven en geeft vanaf € 22,05 per maand de UPC Mediabox met opnamefunctie in bruikleen. Ook voor digitale televisieabonnementen van KPN, CanalDigitaal en Caiway zijn recorders te gebruiken. Geen zin in hogere maandlasten? Op internet wordt her en der apparatuur los aangeboden.

13. Thuisnetwerk

U bekijkt uw opgenomen materiaal gemakkelijk op andere computers met Windows 7 binnen het thuisnetwerk. Helaas beschikt Windows Media Center niet over deze functionaliteit. Open daarom Windows Media Player. Hierin zijn uw tv-opnamen ook te bekijken door de juiste categorie aan de linkerkant te selecteren. Klik vervolgens op Streamen / Mediastreaming inschakelen met Thuisgroep. Geef aan wat voor media u wilt delen en klik op Volgende. Bevestig met Voltooien en verleen vervolgens de juiste pc toegang.

14. Uitzendingen streamen

Open op de andere pc Windows Media Player. Onder Andere bibliotheken ziet u de naam van de oorspronkelijke computer. Klik hierop om het aanbod weer te geven en speel afleveringen af. Voor deze functie moet u overigens wel de deelfunctie in Windows 7 inschakelen. Open hiervoor op de oorspronkelijke pc het Configuratiescherm / Opties voor thuisgroepen en delen selecteren / Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen. Onder het kopje Thuis of netwerk activeert u de deelfunctie van openbare mappen.

15. MediaPortal

Beschikt u niet over Windows Media Center of bent u geen fan van dit programma? Uiteraard zijn er alternatieven om tv-uitzendingen op te nemen. De meeste aanbieders van dergelijke programma's vragen geld voor hun producten, zoals DVB Dream en DVBViewer. Deze freeware vormt een compleet alternatief voor Windows Media Center en bevat een uitstekende functie om televisie te kijken of op te nemen. Via de website MediaPortal kunt u de software downloaden en installeren.

0 Reactie(s) op: Tv kijken en opnemen via uw pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.