Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Tweaks voor Outlook 2010

Door: | 16 mei 2011 15:38

None
Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

In de vorige artikel lieten we zien hoe u het onderste uit de kan haalt bij de 2010-versies van PowerPoint, Word en Excel. Nu is het de beurt aan Outlook 2010. We leggen uit hoe u deze programma's volledig naar uw hand zet en we geven een overzicht van de beste tweaks.

1. Weeknummer weergeven

Helaas weigert Outlook 2010 net als zijn voorgangers om standaard de weeknummers in de agenda te tonen. Gelukkig kunt u deze mogelijkheid alsnog inschakelen. Kies voor Bestand / Opties, zodat een nieuw venster wordt geopend. Kies nu voor Agenda. Activeer de optie Weeknummers weergeven in de maandweergave en in de datumnavigator. Klik op OK en open de Agenda. Links van de agenda worden voortaan de weeknummers getoond.

U moet er zelf voor zorgen dat Outlook de weeknummers toont.

2. Planningsweergave

Outlook is een prima programma om al uw afspraken mee bij te houden. Prettig daarbij is de planningsweergave. In dit onderdeel worden alle afspraken op dezelfde dag in een horizontale volgorde geplaatst. Open de Outlook-agenda en klik op de tab Beeld. Kies nu voor Planningsweergave, dat u in de sectie Rangschikking vindt. U krijgt nu per uur al uw afspraken te zien. Met de optie Tijdschaal bepaalt u bovendien hoe gedetailleerd de weergave moet zijn. Via de knop Kleur kunt u de kleurcodering van de afspraken bepalen.

3. Social Connector

Sociale netwerken zoals Facebook en LinkedIn worden steeds populairder. Grote kans dus dat u er zelf ook al ooit een profiel bij hebt aangemaakt. Outlook 2010 speelt hier handig op in en biedt de mogelijkheid om de updates binnen uw sociale netwerken te integreren in uw e-mail. Ontvangt u een e-mail van een specifieke contactpersoon, dan kan Outlook de updates van die persoon tonen en koppelingen opnemen die verwijzen naar het profiel van de afzender. De functie is standaard niet ingeschakeld, u moet er Social Connector voor toevoegen. Selecteer een e-mail en klik op Toevoegen. Hierna kunt u de verschillende sociale netwerken aan Outlook toevoegen.

De werking van Social Connector is eenvoudig. Als u een e-mail hebt ontvangen, ziet u rechtsonder in het venster dat Social Connector in actie komt. De eerste tab laat alle gemeenschappelijke acties zien (zoals e-mail en afspraken). De tweede tab toont eventuele rss-feeds. Op de andere tabs vindt u een overzicht van attachments, afspraken en updates in het sociale netwerk van de persoon in kwestie.

4. Specifieke map

Wist u dat u niet gebonden bent aan het Postvak IN, zodra Outlook wordt gestart? U kunt Outlook ook standaard laten starten in een andere map. Klik met rechts op een leeg gedeelte van het bureaublad en kies Nieuw / Snelkoppeling. Geef de volgende opdracht op: outlook.exe /select "Outlook:\[NAAM VAN HET PST-BESTAND]\Zoekmappen\Ongelezen e-mail". Sommige mappen kunt u ook via de gebruikersomgeving selecteren. In Outlook kiest u voor Bestand / Opties en vervolgens voor de sectie Geavanceerd. In de sectie Outlook starten en afsluiten kiest u bij de optie Outlook in deze map starten voor de gewenste map. Klik daartoe op Bladeren en wijs de gewenste map aan. Klik tot slot op OK om de gegevens op te slaan.

Weergegeven items

Standaard toont Outlook achter elke e-mailmap het aantal ongelezen items. U kunt er echter ook voor kiezen om het totaal aantal items te laten zien, ongeacht hoeveel items er zijn gelezen. Klik met de rechtermuisknop op de map waarvan u de weergave wilt aanpassen en kies Eigenschappen. Op het tabblad Algemeen kiest u voor de optie Totaal aantal items weergeven. Sluit het venster met een klik op OK. De telling wordt aangepast.

 

De hoeveelheid ongelezen items versus de hoeveelheid items.

5. Snelle stappen

Een prettige optie van Outlook 2010 betreft de functie Snelle stappen. Hiermee kunt u veelvoorkomende taken automatiseren. Zoals de naam al aangeeft, voert u met Snelle stappen meerdere acties in één keer uit. Zo kunt u bijvoorbeeld een bericht markeren als gelezen en het vervolgens automatisch doorzetten naar een specifieke map. Zonder een 'snelle stap' zou dit meerdere muisklikken kosten. Bovenin het venster van Outlook kiest u voor de tab Start. In de sectie Snelle stappen kunt u de gewenste Snelle stap kiezen. Er zijn meerdere Snelle stappen beschikbaar, onder meer om e-mail aan vooraf opgegeven personen door te sturen en om berichten te markeren als gelezen.

0 Reacties op: Tweaks voor Outlook 2010

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.