Tweaks voor Word 2010

Door: dennis-gandasoebrata | 05 april 2011 13:59

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Office 2010 biedt een grote hoeveelheid opties waarmee de programma's uit het pakket vlotter werken. Als u bovendien wat slimme extra trucs toepast, werken de Office-programma's zelfs nog beter. In dit artikel geven we u de beste tips om Word 2010 te optimaliseren!

1. Snel navigeren

Als u met een groot document werkt, is het wel zo handig als u snel door de verschillende bladzijden kunt navigeren. Nieuw in Word 2010 is het aparte navigatievenster, dat een verkleinde weergave toont van de losse pagina's. Open het document waarmee u wilt werken en klik op de tab Beeld. Kies voor de optie Navigatievenster (in de sectie Weergeven) en klik hier op de tweede tab. Er verschijnt nu een overzicht met miniatuurweergaven, waarbij u op de pagina kunt klikken waar u snel naartoe wilt springen.

Via het aparte navigatievenster springt u snel naar een andere pagina.

2. Overal bij uw documenten

Word 2010 en PowerPoint 2010 kennen een sterke integratie met Windows Live SkyDrive. Dit is een online opslagdienst van Microsoft die 25 GB aan online ruimte biedt. U kunt er uw foto's en video's, maar ook Office 2010-documenten opslaan. In Word of PowerPoint opent u het document dat u op uw SkyDrive wilt opslaan. Kies vervolgens voor Bestand / Opslaan en verzenden. Kies Opslaan naar web en klik daarna op de knop Aanmelden. Er wordt nu gevraagd om uw Windows Live ID-gegevens. Hebt u deze niet, dan kunt u eerst een account aanmaken. Klik op de koppeling Aanmelden voor Windows Live SkyDrive. Nadat u zich hebt aangemeld, verschijnt de inhoud van uw SkyDrive-account. U kunt een nieuwe map aanmaken of een bestaande map selecteren. Sla het bestand vervolgens op.

3. Geen persoonlijke gegevens

Wilt u voorkomen dat Word persoonlijke gegevens van u opslaat bij een document, bijvoorbeeld wie de auteur is of door wie het document voor het laatst is opgeslagen? In versie 2010 vindt u een hulpje dat uw document onderzoekt op persoonlijke gegevens en dat ze desgewenst verwijdert. Kies het Word-document dat u van de gegevens wilt ontdoen en kies Bestand / Info. Klik op Controleren op problemen, waarna een nieuw menu verschijnt. Kies hier voor Document controleren. Selecteer de gebieden waarop u het document wilt onderzoeken en klik op Controleren. Na afloop ziet u welke eigenschappen het document heeft en hebt u de mogelijkheid om het betreffende bestand anoniem te maken.

Controleer uw documenten op persoonlijke gegevens.

4. Losse afbeeldingen

U herkent het wellicht: u gebruikt een afbeelding in uw document maar komt erachter dat u de achtergrond liever wilt verwijderen, zodat de afbeelding 'los' op het papier terechtkomt. Voorheen had u hier een extern programma voor nodig, maar met Word 2010 is dat veranderd. Kies de afbeelding die u wilt gebruiken en plak of sleep hem in uw Word-document. Vervolgens selecteert u de afbeelding en klikt u op de tab Opmaak. Klik op de knop Achtergrond verwijderen. U kunt vervolgens aangeven of de gemarkeerde gebieden moeten worden behouden of juist worden verwijderd. Bevestig alles met een klik op Wijzigingen behouden.

5. Schermafbeelding invoegen

Word 2010 beschikt over een ingebouwde functie voor het maken van een schermafbeelding. Dit is handig als u snel een afbeelding van een website wilt gebruiken of een ander onderdeel van uw beeldscherm in het Word-document wilt invoegen. Klik op de tab Invoegen en vervolgens op de knop Schermafbeelding. Word laat zien welke vensters zijn geopend en het biedt de mogelijkheid om deze vensters in het document op te nemen. Gelukkig hoeft u hier geen genoegen mee te nemen en kunt u ook een eigen scherm­afbeelding maken. Klik daarvoor op Schermopname. Vervolgens geeft u het gebied aan dat u wilt vastleggen. Sleep het gedeelte hiernaartoe en laat de muisaanwijzer los. De afbeelding wordt direct ingevoegd.

In Word 2010 kunt u direct een schermafbeelding invoegen, zonder dat daar externe programma's voor nodig zijn.

0 Reactie(s) op: Tweaks voor Word 2010

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.