Ubisoft bevestigt Beyond Good & Evil 2 voor 'next-gen hardware'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 07 mei 2012 11:17

Apps & Software

Beyond Good & Evil 2 is momenteel actief in ontwikkeling en zal beschikbaar komen op toekomstige game-hardware. Dat bevestigt Michel Ancel van Ubisoft in een video-interview tijdens de Toulouse Game Show.

"We bevinden ons momenteel in een actieve ontwikkelingsfase. Hierbij richten we ons enkel op de game en zorgen we ervoor dat deze zo goed mogelijk wordt", vertelt de man achter onder meer Rayman. Ancel zegt nog geen specifieke platformen te kunnen noemen, maar bevestigt wel dat Beyond Good & Evil 2 pas op een nieuwe generatie hardware zal verschijnen.

"Het is een zeer ambitieus project, en we hebben dan ook de juiste techniek nodig om die ambities waar te maken. We maken eerst de game af en kijken daarna wel op welke hardware deze kan draaien. We zeggen dus niet 2013 ofzo, want we weten gewoon nog niet wanneer het allemaal beschikbaar komt. We werken aan een geweldige game die nu nog wat meer techniek nodig heeft", aldus Ancel.

Mirror's Edge

Details over het langverwacht vervolg op Beyond Good & Evil (2003) zijn vooralsnog schaars. Wel vertelt Ancer wat gamers op gameplaygebied zoal kunnen verwachten: "We hebben een iets andere benadering van het eerste persoonperspectief dan Mirror's Edge. En daarbij komen Prince of Persia en Assassin's Creed dicht in de buurt van hetgeen wij met het derde persoonsperspectief van plan zijn." De spellenmaker laat daarnaast weten dat er gebruik gemaakt zal worden van een zeer dynamische camera, welke veel zal bewegen en schudden om de actie voor de speler intenser te maken.

Beyond Good & Evil 2 werd in 2008 officieel aangekondigd, maar daarna bleef het opvallend stil rond de game. Volgens Ubisoft is het spel echter altijd in ontwikkeling gebleven en zal deze pas verschijnen wanneer het team er een goed gevoel over heeft.

[youtube]NnATqOwSjCA[/youtube]

0 Reactie(s) op: Ubisoft bevestigt Beyond Good & Evil 2 voor 'next-gen hardware'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.