UE MINI BOOM - Kleurrijke speaker met net te weinig bas

Door: Lennart Koster Lennart Koster | 25 oktober 2014 09:58

Overige elektronica

UltimateEars heeft naast de UE BOOM ook de kleine variant UE MINI BOOM in het assortiment. Deze bluetooth-speaker is zowel in prijs als formaat kleiner dan zijn broer. Voor ongeveer tachtig euro heb je hem namelijk al in huis.

Score
60
 • Pluspunten
 • NFC
 • App
 • Accuduur
 • Design
 • Minpunten
 • Bluetooth-bereik
 • Basweergave valt wat tegen

None

UE MINI BOOM

Prijs: 79,99,-

Frequentiebereik: 130 Hz – 20 kHz

Accuduur: ongeveer 10 uur

Gewicht: 301 gram

Afmetingen: 76 x 111 x 61 mm

Stevig en kleurrijk design

Net als zijn grote broer UE Boom heeft ook de UE MINI BOOM een opvallend, vooral kleurrijk design. De speaker is verkrijgbaar in vijf verschillende kleurcombinaties. Daarnaast zorgt het rechthoekige design met afgeronde hoeken ervoor dat het een speels klein speakertje is. De speaker wordt omhuld door een soort rubberachtige behuizing, waardoor hij stevig op zijn plek blijft staan.

Lees ook: JBL Clip - Je beste maatje voor onderweg

De UE MINI BOOM is voorzien van een soort rubberachtige behuizing, waardoor hij goed op z'n plek blijft staan.

Bovenop de speaker vind je drie knoppen: de twee volumeknoppen en een grote bluetooth knop. Met deze bluetooth-knop kan je meer dan alleen je bluetooth apparaten koppelen. Deze dient namelijk ook als bedieningsknop voor binnenkomende telefoontjes. De speaker is ook voorzien van een microfoon die bellen via de UE MINI BOOM mogelijk maakt. Krijg je een telefoontje binnen, dan wordt je muziek gestopt en kun je je telefoontje aannemen door op de bluetooth-knop te drukken. Doe dit nogmaals om het gesprek te beëindigen. Achterop de speaker zitten de aux-aansluiting, micro-usb ingang en de schakelaar om de speaker aan of uit te zetten.

De Bluetooth-knop dient ook voor het aannemen en ophangen van telefoontjes.

Uitgeklede UE BOOM app

Net als voor de gewone UE BOOM is er ook voor de UE MINI BOOM een app aanwezig. Deze app is alleen wel wat minder uitgebreid dan die van zijn grote broer. Zo heb je enkel toegang tot het verbinden van twee MINI BOOM's en kan je wat kleine instellingen aanpassen. Je beschikt dus niet over een equalizer waarmee je de speaker naar eigen wens in kunt stellen, zoals dat wel kan bij de gewone BOOM.

De app lijkt op de uitgeklede versie van de grote UE BOOM.

UltimateEars geeft zelf aan dat de accu van de UE MINI BOOM ongeveer tien uur mee gaat en dit is niet gelogen. De accuduur is meer dan prima en je kunt dus uren lang genieten van je favoriete muziek. Wat iets meer tegenvalt, is het bluetooth-bereik. Volgens UltimateEars is het maximale bereik ongeveer vijftien meter, maar bij ongeveer tien meter begint hij toch al wat te stotteren.

Waar is de power?

De geluidskwaliteit van de UE MINI BOOM is prima. Toch blijft ook hier de bas achter. Ditzelfde probleem deed zich ook al bij zijn grote broer voor. Alle tonen komen goed tot zijn recht, behalve de lage tonen. Dit is zonde, want bij een speaker van tachtig euro wil je wel een beetje kracht horen. Het volume van de speaker kan wel flink worden opgeschroefd en ook bij een hoog volume weet de MINI BOOM de balans te behouden.

Helaas blijft, net als bij zijn grote broer, de bass wat achter.

Conclusie

De speaker zit qua design en extra's goed in elkaar. Je ziet de overeenkomsten met zijn grote broer terug komen, maar deze zijn allemaal net iets meer uitgekleed. Je betaalt wel de helft van de prijs en je krijgt er een stuk compactere speaker voor terug. De MINI BOOM heeft niet alleen maar de positieve punten van de BOOM meegenomen, maar ook één negatieve. Dit is het ontbreken van de bas. Helaas blijft dit ook in deze speaker op een laag pitje en krijgt het niet de ruimte die het verdient.

2 Reactie(s) op: UE MINI BOOM - Kleurrijke speaker met net te weinig bas

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 oktober 2014 22:25 MarkS90
  Nu lees ik voor de derde keer in een paar weken tijd dat een kleine speaker bij een test te weinig bas levert. Beste redactie, een speaker met een beperkte diameter kan slecht overweg met zeer lage tonen. En daarbij komt dat ook deze set geschikt is voor weergave vanaf 130 Hz.
  Uw conclusies zijn wel goed maar dit soort setjes zijn nu eenmaal niet geschikt voor lage tonenweergave. Dan lijkt een 2.1 set toch beter te presteren.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 oktober 2014 17:00 Lennart
  Bedankt voor je reactie, Mark! Je hebt ook wel gelijk, kleine speakers hebben daar vaak moeite mee maar dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. Daarnaast merk je ook bij kleine speakers een groot verschil in hoeveel bas er gegenereerd wordt. Zeker bij luisteraars van dancemuziek is bas een belangrijke eigenschap van een speaker. Een eigenschap dat dus zeker in de reviews benadrukt mag worden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.