Uitgelekte foto toont HTC One met ‘ultrapixel-camera’

Door: Elmar Rekers Elmar | 15 februari 2013 10:02

Apps & Software

Op een uitgelekte foto, gepubliceerd door website Unwiredview.com, is vermoedelijk het nieuwe smartphone-vlaggenschip van HTC te zien: de HTC One. Naast het uiterlijk worden er ook enkele details over het toestel prijsgegeven.

HTC zal het toestel hoogstwaarschijnlijk op 19 februari presenteren tijdens een aangekondigde persconferentie. De uitgelekte foto lijkt een officiële promotie-afbeeldingen van de HTC One te zijn, waarbij het uiterlijk van de telefoon sterk overeenkomt met eerdere geruchten.

Ultrapixel-sensor

Daarnaast lijkt er inmiddels ook een en ander duidelijk te zijn over de hardware. Zo zal de HTC One op een quadcore-processor draaien (1,7 GHz) en een 4,7 inch Full HD-scherm krijgen. De grootste vernieuwing lijkt echter in de camera te zitten, het zou hier immers gaan om een zogenoemde ultrapixel-sensor.

Dit betekent dat de camera drie sensoren van 4,3 megapixel krijgt, in plaats van één sensor van 13 megapixel. Door de pixels van de verschillende sensors met elkaar te combineren, zouden de foto’s aanzienlijk scherper moeten worden. Of deze vermoedens kloppen zal waarschijnlijk aanstaande dinsdag duidelijk worden, dan heeft HTC dus een persconferentie ingelast.