Universiteit onderzoekt gevaren kunstmatige intelligentie

Door: Elmar Rekers | 26 november 2012 11:27

Nieuws

Cambridge University heeft een onderzoekscentrum opgezet dat een studie gaat verrichten naar mogelijke risico’s van kunstmatige intelligentie. Volgens de onderzoekers kan deze zogenoemde AI in de toekomst de biologische intelligentie overstijgen.

“Velen zien het als een verwaarloosbaar gevaar, maar feit is dat we simpelweg niet weten hoe groot de risico’s zijn. We weten nog niet in welke tijdsvormen we moeten denken, maar het naast ons neerleggen van de zorgen over kunstmatige intelligentie is erg gevaarlijk”, aldus de onderzoekers.

Het Center for the Study of Existential Risk zal volgend jaar geopend worden. De onderzoekers willen kunstmatige intelligentie onderwerp van gesprek maken binnen de bestaande wetenschappelijke disciplines.

Niet langer de slimste

“Het is goed mogelijk dat kunstmatige intelligentie, ergens in deze of de volgende eeuw, de biologische intelligentie gaat overstijgen”, voorspelt professor Huw Price van Cambridge. “Wanneer dat gebeurt zijn wij dus niet langer het slimste op deze planeet.”

Het onderzoek zal zich aanvankelijk niet richten op toekomstige machines die de mensheid kwaad zouden willen doen, maar er wordt gekeken naar apparaten die uit eigen wil niets om de mensheid en de natuur geven.

0 Reactie(s) op: Universiteit onderzoekt gevaren kunstmatige intelligentie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.