UPC en Ziggo gaan wifi-netwerk delen

Door: rene-schoemaker | 27 juni 2013 10:51

Nieuws

Zoals verwacht gaan Ziggo en UPC hun nieuw op te zetten wifi-netwerken delen. Daardoor kunnen klanten van de twee kabelaars dadelijk door heel Nederland draadloos internetten.

De samenwerking is door Harry de Haas, directeur consumentenmarkt bij Ziggo, bekend gemaakt in De Telegraaf. Al bij de aankondiging van Ziggo dat de routers van klanten worden opengesteld voor draadloos internet voor alle klanten werd gezinspeeld op een krachtig verbond tussen Ziggo en UPC. Daardoor krijgen klanten van beide bedrijven nu de mogelijkheid om vrijwel overal in Nederland draadloos te kunnen internetten.

Klanten delen samen internetrouters

Ziggo is als eerste begonnen met de uitrol van een eigen wifi-netwerk via de routers die bij klanten staan. Het kabelbedrijf wil overal waar het bedrijf dekking biedt, publieke WiFi aanbieden voor zijn klanten. Die gebruiken daarvoor een gereserveerd stukje op de routers van andere klanten die daarmee beschikbaar worden gesteld voor andere Ziggo-klanten. UPC maakte vorige week bekend dat het net als Ziggo zijn modems gaat openstellen.

Via de WifiSpots kunnen klanten die zelf hun eigen modem hebben opengesteld voor anderen, ook gebruik maken van de modems van andere Ziggo-klanten. Door de samenwerking met UPC kunnen Ziggo-klanten ook gebruik maken van de wifi-modems van UPC-klanten.

Binnenkort ook bel- en mobiele data-abo's

Het gaat er bij Ziggo en UPC niet alleen om overal gratis wifi aan te bieden aan de eigen klanten. Het landelijk netwerk dat door de samenwerking ontstaat zal beide bedirjven ook de kans geven zich in het vaarwater van KPN te begeven. Al eerder meldde Ziggo dat het “binnen afzienbare tijd” bel- en data-abonnementen wil aanbieden via dat uit te rollen netwerk. Toen, afgelopen april, werd tevens bekend dat Ziggo al in gesprek was met UPC over de nu bekend gemaakte samenwerking.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: UPC en Ziggo gaan wifi-netwerk delen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.