Update voor iPad-app Xbox Live laat Xbox 360 besturen

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 18 juli 2012 16:00

Apps & Software

Microsoft heeft een update vrijgegeven voor de My Xbox Live-app voor Apples iPad. De vernieuwde versie van de applicatie maakt het mogelijk om de Xbox 360 aan te sturen middels een iPad.

Eerder werd dezelfde functionaliteit al naar de iPhone-versie van de app gebracht. Door de update wordt het ook voor iPad-bezitters mogelijk om te navigeren binnen het Xbox 360 Dashboard, kunnen games worden opgestart, video's worden bekeken en zijn Achievements in te zien.

Om de iPad als verlengstuk van de spelconsole te gebruiken moet de tablet wel eerst aan de Xbox worden gelinkt. Dit kan via het instellingenmenu van de console. Hoewel de functionaliteit van de iPad-app wordt vergroot, zegt Microsoft met de lancering van Xbox SmartGlass pas echt voor een toegevoegde waarde van tablets en smartphones te gaan zorgen.

Xbox SmartGlass

Xbox SmartGlass is een dienst waarmee Microsoft alle 'smart'-apparaten in huis met elkaar laat communiceren. De dienst beperkt zich niet alleen tot Windows-tablets en Windows Phones. Ook iPhones, iPads en Android-apparaten zullen met SmartGlass aan de slag kunnen.

Wanneer er op de Xbox 360 bijvoorbeeld een film wordt gekeken of een game wordt gespeeld, kan er op een smartphone of tablet automatisch aanvullende informatie getoond worden. Volgens Microsoft zonder dat de gebruiker hier extra handelingen voor hoeft te verrichten. Over een exacte releasedatum van SmartGlass is nog niets bekend.

0 Reactie(s) op: Update voor iPad-app Xbox Live laat Xbox 360 besturen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.