USB 3.0: 18 externe schijven getest

Door: Jeroen Boer | 25 maart 2013 15:00

Review

Een externe harde schijf is altijd handig om te hebben. Je kan hem gebruiken om back-ups op te slaan of om data mee te nemen. Waar je een schijf ook voor gebruikt, het is altijd fijn als het werken ermee snel gaat. Gelukkig is dat heel goed mogelijk met usb 3.0.

We hebben voor deze test zowel 2,5- als 3,5inch-schijven getest. Hierbij hebben we vooral getest op prestaties, want snelheid is waar wij naar op zoek zijn in een harde schijf. We hebben gebruikgemaakt van de benchmarks HDTune en PCMark 7.

Snelheid

In HDTune kunnen we goed zien hoe snel een schijf is bij het kopiëren van grote bestanden als films, terwijl PCMark 7 laat zien hoe een schijf over de gehele linie presteert. PCMark 7 drukt dit uit in een getal. Van de 3,5inch-schijven hebben we het energieverbruik gemeten. Bij de 2,5inch-schijven is dit niet mogelijk omdat ze alleen een usb-aansluiting hebben.

1 Reactie(s) op: USB 3.0: 18 externe schijven getest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 12 oktober 2015 13:47 Anoniem
    The author tells truth! Such device is quite important for study or work. It's very easy in using and light. I was using Hitachi for a year and i like it so much. So I was deciced to buy a new one for my daughter. I ordered it from Hardware http://hardware.nl/hitachi. She was happy, now all information she keeps there.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.