USB Safeguard 1.1

Door: robbin-ooijevaar | 07 april 2010 11:46

Apps & Software

De bankkluis die niet te kraken is, bestaat niet. Dit geldt ook voor computerbeveiliging. Met dit gegeven in het achterhoofd is USB Safeguard toch een leuk programma. USB Safeguard maakt het eenvoudig om bestanden op een usb-stick te beveiligen met encryptie.

Download USB Safeguard en kopieer het programmabestand usbsafeguard.exe naar uw usb-stick. Start USB Safeguard door op usbsafeguard.exe te dubbelklikken en geef een hoofdwachtwoord op. USB Safeguard vraagt of u het wachtwoord wilt bewaren als tekstbestand. Met de knop Encrypt all worden alle bestanden op de usb-stick beveiligd. U kunt ook per bestand of map beveiligen. Sleep in dit geval de bestanden die u wilt versleutelen naar het venster van USB Safeguard en bevestig met Encrypt. Aan het einde van het proces stelt USB Safeguard voor om de originele bestanden te vernietigen. Hiermee voorkomt u dat de bestanden met speciale software zijn terug te halen.

Let op: net als voor andere encryptiesoftware is ook met USB Safeguard voorzichtigheid geboden. Foutief gebruik kan leiden tot gegevensverlies. Experimenteer met USB Safeguard eerst op kopieën voordat u het programma eventueel in gebruik neemt.

USB Safeguard beveiligt mappen op een standaard usb-stick.

USB Safeguard 1.1

Freeware

Taal Engels

Medium 736 KB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium III 1 GHz, 128 MB RAM, usb-stick

Maker USB Safeguard, Soft.

0 Reactie(s) op: USB Safeguard 1.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.