USBDeview 1.96

Door: Martin Gijzemijter | 14 december 2011 11:32

Review

Met USBDeview krijgt u een overzicht van alle apparaten die via usb zijn aangesloten op uw pc. Niet alleen usb-apparaten die nu aangesloten zijn, maar ook in het verleden.

Er zijn vele redenen te bedenken waarom u zou willen zien wanneer een bepaald apparaat op uw pc aangesloten is geweest. Al is het bijvoorbeeld alleen maar om te achterhalen wanneer u een verloren usb-stick voor het laatst gebruikt hebt. Daarnaast toont dit programma welke apparaten er op dit moment aangesloten zijn en kunt u deze vanuit het programma direct uitschakelen (en uiteraard later weer inschakelen).

U krijgt een uitgebreid overzicht van alle apparaten die zijn en waren aangesloten.

Het overzicht geeft u beknopte informatie, zoals om wat voor soort apparaat het gaat, of u het apparaat veilig kunt verwijderen, enzovoort. Dubbelklikt u op een specifiek onderdeel, dan krijgt u een uitgebreid overzicht te zien van alle denkbare informatie die u over dit apparaat kunt vinden (zoals de naam, beschrijving, wie de fabrikant is, wat voor soort apparaat het is, informatie over het stroomverbruik enzovoort). Dit is zeer waardevolle diagnostische informatie wanneer u problemen hebt met een bepaald usb-apparaat. Wel jammer is dat u de naam van de apparaten niet kunt aanpassen, omdat de naam vaak vrij nietszeggend is.

Dubbelklikt u op een apparaat, dan krijgt u een veel gedetailleerde informatie.

USBDeview helpt u om HTML-exports te maken van alles dat u ziet. Verder kunt u een bepaalde actie laten uitvoeren wanneer er een usb-apparaat wordt aangesloten. Helaas is dit (net zoals in Windows) niet apparaatspecifiek, het geldt dan voor alle apparaten. Toch zijn de mogelijkheden van zo'n actie iets uitgebreider dan in Windows, omdat USBDeview een aantal programmaspecifieke variabelen biedt die u in de commandoregel kunt toevoegen.

USBDeview is vooral een diagnostisch programma, met een paar extra opties. Heel handig om achter de hand te hebben wanneer u onverhoopt informatie moet hebben over een usb-apparaat dat u aansluit of een usb-apparaat juist van de computer wil weren (dit is namelijk de enige actie die wél apparaatspecifiek is).

USBDeview 1.96

Freeware

Taal Engels

Download 69,9 KB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 108 KB harde-schijfruimte

Maker Nir Sofer

Oordeel 8/10

Pluspunten

Zien welke apparaten nu en in het verleden zijn aangesloten

Usb-apparaten uit- of inschakelen

Acties koppelen aan aansluiten usb-apparaat

Minpunten

Weergavenaam niet aanpasbaar

Gekoppelde acties niet apparaatspecifiek

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: USBDeview 1.96

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.